Βουλευτής ΝΔ: Εκπροσώπησα τράπεζες σε 4-5 δίκες εναντίον δανειοληπτών – Δεν έκανα κάτι επιλήψιμο

Απαντήσεις στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ακόμη και την περίοδο που ήταν βουλευτής εκπροσώπησε τράπεζες σε δίκες κατά δανειοληπτών, επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής της ΝΔ, Παναγής Καππάτος.

Ο γαλάζιος βουλευτής Κεφαλλονιάς, μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, παραδέχθηκε ότι ως δικηγόρος υπερασπίστηκε 4-5 φορές τις τράπεζες κατά πολιτών που ήθελαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη το 2019-2020, αλλά, όπως υποστήριξε, καμία υπόθεση δεν κατέληξε σε πλειστηριασμό.

Δηλαδή ενώ είχε εκλεγεί στην Βουλή, ο ίδιος λειτούργησε ως δικηγόρος των τραπεζών κατά πολιτών. Μάλιστα, σε μια εκ των περιπτώσεων, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, η γυναίκα που ήθελε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη ήταν καρκινοπαθής.

Ο ίδιος μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα επιλήψιμο ή μη πολιτικά ορθό. Πάντως, δήλωσε ότι εάν γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα υπερασπιζόταν τις τράπεζες γιατί «μετά από τόσο καιρό και μετά απ’ αυτά που βλέπω, όχι. Όχι γιατί έκανα κάτι επιλήψιμο ή κάτι μη πολιτικά ορθό, αλλά βλέπω τρίτοι – όπως η εφημερίδα Δημοκρατία ή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ – το εκμεταλλεύονται δόλια εναντίον του προσώπου μου».

«Πολλοί καταστρατήγησαν τον νόμο Κατσέλη, κατασκεύασαν και εμφάνισαν στοιχεία. Στα δικαστήρια πάντα υπάρχουν κάποιοι που ξεγελούν και μπήκαν στον νόμο Κατσέλη» δήλωσε.

Τέλος, δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας και πως σε περίπτωση που δικαιωθεί τα χρήματα που θα ορίσει το δικαστήριο ως αποζημίωση θα τα παραχωρήσει σε κοινωφελή ιδρύματα της Κεφαλονιάς.