Διαδικτυακό σεμινάριο για φαρμακοποιούς: σκευάσματα με κανναβινοειδή (Σάββατο 4/2 @ 11.00)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WEBINAR) ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

«ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ»

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 @ 11.00 - 14.00

Σύνδεσμος εγγραφής / φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/kannabiowebinarpharmacologists

 

Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με την «Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή - ΕΙΕΚ» διοργανώνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για φαρμακοποιούς σχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή που εισέρχονται σταδιακά στον χώρο του φαρμακείου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση, Αναισθησιολόγος- Πρόεδρος της ΕΙΕΚ, και ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης.

Η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση θα ξεκαθαρίσει τι ορίζεται ως φαρμακευτική κάνναβη και τι ως σκεύασμα OTC με κανναβινοειδή, θα αναφερθεί στις ενδείξεις για τα κύρια ελάσσονα κανναβινοειδή CBG/CBD/CBN, ενώ θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο μηχανισμό δράσης της Κανναβιδιόλης (CBD). Ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης θα αναφερθεί στις πιο συνήθεις μορφές και τρόπους λήψης των κανναβινοειδών, στις κύριες αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις με άλλα φάρμακα, αλλά και συμβουλές- οδηγίες ορθής χρήσης, ενώ θα τεκμηριώσει γιατί πρέπει να φέρουν οι φαρμακοποιοί σκευάσματα με κανναβινοειδή στα φαρμακεία τους.

Ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, φαρμακοποιός, ο πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος θα συντονίσει το σεμινάριο, και θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τις πρωτοβουλίες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ που στοχεύουν στην συνεργασία με φαρμακοποιούς και ιατρούς για τη χορήγηση ελαίων CBD-CBG.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται η προεγγραφή σε αυτό τον σύνδεσμο: https://bit.ly/kannabiowebinarpharmacologists    

Για επικοινωνία: Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 2421064309 / 6977705226.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές:

Η Χρυσούλα Καραναστάση, είναι Αναισθησιολόγος (DEAA), πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Υπεύθυνη του Κέντρου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Από το 2018 ασχολείται ενεργά με την φαρμακευτική κάνναβη και είναι πρόεδρος της νεοσύστατης «Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας για τα Κανναβινοειδή - ΕΙΕΚ», ενώ ήταν μέλος της ειδικής επιτροπής του ΕΟΦ για τη σύνταξη του "φύλλου οδηγιών χρήσης για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που περιέχουν THC>0.2%". Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ), της οποίας έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ επί σειρά ετών, ενώ από το 2016 είναι μέλος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Ο Ηλίας Γραμματικάκης σπούδασε φαρμακευτική στην Αγγλία από όπου και ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τα φυτικά σκευάσματα. Από το 2016 ασχολείται ενεργά με την θεραπευτική χρήση της κάνναβης, έχοντας παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, συμμετέχοντας σε συνέδρια, καθώς και συμβουλεύοντας πολλούς ασθενείς για την ορθή χρήση της κάνναβης, μέσω του δικού του φαρμακείου.

bit.ly_kannabiowebinarpharmacologists.png

Παρακαλούμε προωθήστε σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

----------------------------------

KANNABIO ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Συνεταιρισμός βιολογικής Κλωστικής Κάνναβης

ποιότητα, κοινωνική συνεισφορά, αειφορία 

 

KANNABIO Hemp Cooperative

Organic Hemp Social Cooperative, Greece

quality, social contribution, sustainability

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.kannabio.gr