Απάνθρωπες συνθήκες στο Νοσοκομείο «Γεννημάτας» για εργαζόμενους και ασθενείς λόγω των ελλείψεων

Στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», λόγω της μεγάλης έλλειψης παθολόγων, αναφέρθηκε η Γεωργία Φίλιππα, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και επικουρική παθολόγος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μιλώντας την Τετάρτη 18 Γενάρη στον «Real fm» και τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο.

Σημείωσε ότι κάθε παθολογική κλινική έχει περίπου 25 κρεβάτια, ενώ οι ασθενείς είναι 100 με 130. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 36 συνεχείς ώρες, επί 21 μέρες, χωρίς κανένα ρεπό, χωρίς καμία άδεια, με μηδενικές προσλήψεις.

Σε κάθε γενική εφημερία υπάρχουν 60 κενά κρεβάτια, ενώ οι οι εισαγωγές είναι 180 με 200. Δηλαδή περισσεύουν 120 άνθρωποι, σημείωσε η Γ. Φιλίππα.

Οι ασθενείς περιμένουν 10 ώρες σε κάποιο παθολογικό ιατρείο, 4 ώρες για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, 24 ώρες για να βρεθεί έστω ένα ράντζο. Δηλαδή, επεσήμανε η Γ. Φιλίππα, δύο μερόνυχτα, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους παραμένουν σε ένα φορείο στα επείγοντα, αποκαμωμένοι, για να βρουν κρεββάτι. «Που σημαίνει ότι στα επείγοντα οι ασθενείς σιτίζονται, λαμβάνουν θεραπεία, βελτιώνονται, επιδεινώνονται, διασωληνώνονται, πεθαίνουν...», σημείωσε η Γ. Φιλίππα, κάνοντας λόγο για υποτίμηση ανθρώπινης ζωής.