Ντροπή είναι ο Δήμος να ασφαλίζει εργάτρια μετά το εργατικό δυστύχημα!

Το πόσο αναλώσιμες θεωρεί το κράτος και το κεφάλαιο τις ζωές των εργατών αποδεικνύει η ανάλγητη στάση του Δήμου Ξυλοκάστρου που φέρεται να προσέλαβε και να ασφάλισε την πολύτεκνη εργάτρια μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό της εν ώρα εργασίας.

Μία 45χρονη καθαρίστρια στον δήμο Ξυλοκάστρου έχασε την ζωή της το πρωί της Κυριακής, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο που επέβαινε, στο 43ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στην περιοχή Κάτω Πιτσά, με αποτέλεσμα να την συνθλίψει.
Η δημοτική αρχή επιχείρησε να διαψεύσει τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι παρότι η αρχική σύμβαση της εργάτριας είχε λήξει από τα μέσα Δεκεμβρίου, συνήφθη νεότερη σύμβαση και η 45χρονη εργαζόταν «νόμιμα και με ασφάλιση». Ωστόσο, στοιχεία από δημόσια έγγραφα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές καταγγελίες και να προσθέσουν νεότερες, που δείχνουν… μετά θάνατον πρόσληψη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο δήμος προχώρησε στην πρόσληψη της 45χρονης μετά θάνατον, καθώς, όπως φαίνεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις 09/01 ανήρτησε την πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων καθαριότητας, ανάμεσα τους και της γυναίκα που έχασε τη ζωή της!

Το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου, εργάζονταν στο δήμο Ξυλοκάστρου ανασφάλιστοι.