Πρωτοδικείο: «Πράσινο φως» σε Μπακογιάννη και PRODEA για την επανέναρξη των εργασιών στον λόφο Στρέφη

«Πράσινο φως στην επανέναρξη των εργασιών στον Λόφο Στρέφη έδωσε το δικαστήριο που διεξήχθη στις 27.12.2022 με θέμα την ανάκληση της προσωρινής διαταγής παύσης που είχαν κερδίσει οι κάτοικοι δύο βδομάδες πριν, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Prodea Investments», αναφέρει ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με διαδικασία εξπρές και με πολλές μεθοδεύσεις η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη λειτουργώντας για ακόμη μια φορά ως εγγυήτρια των συμφερόντων της εταιρείας και όχι των δημοτών, κατάφερε τόσο να πάρει μια εξαιρετικά σύντομη ημερομηνία, όσο και να προλάβει να λάβει έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μόλις λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση.

Ήταν μάλιστα τέτοιο το μεράκι του Δημάρχου για «νομιμότητα» ώστε χρησιμοποίησε για ακόμη μια φορά την Οικονομική Επιτροπή όταν έχει ήδη κριθεί από το Συμβουλίου της Επικρατείας η αντισυνταγματικότητα του τρόπου συγκρότησης των Οικονομικών Επιτροπών των Δήμων, που στην ουσία ακυρώνουν τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο Μπακογιάννης χωρίς να αλλάξει τη σύνθεση της συγκεκριμένης Επιτροπής συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις “για το καλό των δημοτών του” με αλλοιωμένο εκλογικό συσχετισμό, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για την ανοχή που δείχνουν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στις πραξικοπηματικές λογικές του Δημάρχου.

Η απόφαση της Μαρίας Τσαγκιά για αποδοχή του αιτήματος του Δήμου, ελήφθη την ίδια μέρα, δίχως κανένα σκεπτικό και χωρίς να γίνει καμία επί της ουσίας συζήτηση για τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, με την υποστήριξη πολλών εμπειρογνωμόνων και ειδικών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ουσία των έργων.

Έργα τα οποία αποδεδειγμένα θα φέρουν μη αναστρέψιμη καταστροφή στις βραχώδεις ζώνες, στο δασικό χαρακτήρα, στη χλωρίδα και πανίδα του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της γειτονιάς μας. Γνωρίζουμε καλά πως σε τρεις μήνες από τώρα αν η απόφαση αυτή εφαρμοστεί, η καταστροφή στον Λόφο θα έχει ήδη συντελεστεί!

Δεν σταματάμε, δεν το βάζουμε κάτω. Ο αγώνας συνεχίζεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε όλα τα επίπεδα, όπως κάνουμε εδώ και δύο χρόνια. Μέχρι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε έναν Λόφο ελεύθερο, δημόσιο και άγριο… ανάσα βαθιά!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!»