Ένας Έλληνας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες από το τροχαίο στο Βουκουρέστι

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και 24 τραυματίες σημειώθηκε στη Ρουμανία με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες πολίτες. Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών επίσης, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ βρίσκονται δύο παιδιά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο τουριστικό λεωφορείο επέβαιναν πολίτες από τη Λάρισα και τον Βόλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, από το δυστύχημα στο Βουκουρέστι, έχει χάσει τη ζωή του ένας επιβάτης και έχουν τραυματιστεί 24 άτομα εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τονίζει ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση. Επίσης, αναφέρει ότι τα τηλέφωνα για κάθε πληροφορία είναι τα εξής: 2103681730 και 210 368 1350.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με το δυστύχημα λεωφορείου στο Βουκουρέστι που μετέφερε Έλληνες πολίτες από την Ελλάδα στη Ρουμανία (23.12.2022)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης
 Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με το δυστύχημα λεωφορείου στο Βουκουρέστι που μετέφερε Έλληνες πολίτες από την Ελλάδα στη Ρουμανία (23.12.2022)
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730
210 368 1350.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Οbservator Antena 1, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας έχει ανακοινώσει ότι δύο άτομα βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας εκ των οποίων σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Digi 24.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα με τις αρχές να εξετάζουν αν το λεωφορείο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παράθυρα για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. 

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία. Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά.

Οι αρχές της Ρουμανίας έχουν επικοινωνήσει με την Ελληνική Πρεσβεία και στα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη Έλληνες μεταφραστές.