Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ρομά: «Απογοήτευση» για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον Κ. Φραγκούλη

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, «Ελλάν Πασσέ» δήλωσε τη «βαθιά απογοήτευσή» της για την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομ, Κώστα Φραγκούλη. Πέρα από την απογοήτευση τους ως προς την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον αστυνομικό, οι γονείς και οι συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη, ετοιμάζουν ένσταση της απόφασης, με στόχο το θέμα να φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, «Ελλάν Πασσέ», σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αφήσει ελεύθερο τον αστυνομικό που σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη τονίζοντας πως «δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την σημερινή εξέλιξη».

Η ανακοίνωση της Ελλάν Πασσέ:

«Πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα ως την δίκη, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη.

Παρότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ούτως ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την σημερινή εξέλιξη.

Το γεγονός ότι ένας αστυνομικός που πυροβόλησε έναν ανήλικο, παραβλέποντας κάθε κανόνα εμπλοκής δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, όπως επίσης και η μη διερεύνηση, για ακόμα μια φορά, του ρατσιστικού κινήτρου είναι σημεία που μας προβληματίζουν και στα οποία θα συνεχίσουμε να επιμένουμε.

Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια αλλά και σύσσωμη την κοινότητα, της οποία πάγιο αίτημα είναι η απόδοση δικαιοσύνης.»

Ένσταση κατά της απόφασης θα καταθέσουν οι γονείς του Φραγκούλη

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thesstoday, πέρα από την απογοήτευση τους ως προς την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον αστυνομικό, οι γονείς και οι συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη, ετοιμάζουν ένσταση της απόφασης, με στόχο το θέμα να φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης ανέφερε σχετικά με την απόφαση: «Μάθαμε πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ με αυτή την απόφαση. Οι γονείς θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σαμπάνης, η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας θα ενισχυθεί με έναν ακόμη δικηγόρο από την Αθήνα, ο οποίος εντός ημερών αναμένεται να αποφασίσει αν θα αναλάβει την υπόθεση.