Εταιρεία real estate στο Κολωνάκι ίδρυσαν μόλις 1 μήνα πριν η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της

Μια εταιρεία εμφανίστηκε στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της κατά την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Η εταιρεία φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μόλις πριν ένα μήνα και σκοπός της είναι η εκμετάλλευση ακινήτων. Πέρα από τα περιουσιακά στοιχεία ελέγχεται και η συνολική δραστηριότητα του νομικού προσώπου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή φέρεται να ίδρυσε με τον επίσης συλληφθέντα σύζυγο της Φραντσέσκο Τζόρτζι, εταιρεία real estate στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, πριν από περίπου έναν μήνα. Οι αρχές φαίνεται να έχουν προβληματιστεί με το εύρημα και για τον λόγο αυτόν έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διέταξε να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, της οικογένειας και του συντρόφου της. Η δέσμευση αυτή έχει ήδη κοινοποιηθεί στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir».