Χυδαία δήλωση από τη Λίνα Κλείτου: Όποιος στα 16 κλέβει για λίγα, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα / Παπανικολάου σε Κλείτου: Αυτό που είπες μπορεί να παρερμηνευθεί και για aρxιΔAΠiτες…

Ο πυροβολισμός που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο οριακές στιγμές των τελευταίων ετών για την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να «ξεκαθαρίσουν».

Για παράδειγμα, εδώ και δύο μέρες αρκετοί «φιλελεύθεροι» και «δημοκράτες» πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν επιδοθεί σε ακραία, ρατσιστικά παραληρήματα. Χθες ο Πορτοσάλτε μας είπε πως η ομάδα ΔΙΑΣ καλύτερα να πυροβολεί στο ψαχνό παρά να πίνει καφέ και σήμερα η Λίνα Κλείτου με ένα λογικό άλμα προέβλεψε πως ο 16χρονος με την πορεία που είχε λογικά θα εξελισσόταν σε δολοφόνο.

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα», σχολίασε χαρακτηριστικά η  γαλάζια δημοσιογράφος.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο Ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε. Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ.

Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα εχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα. Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή», είχε σχολιάσει αρχικά η Λίνα Κλείτου για να καταλήξει στο αμίμητο…

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!».

Μία εναλλακτική ερμηνεία της δήλωσης της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό, παρείχε ο νευροχειρουργός και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ειδικότερα, απαντώντας στην δήλωση της δημοσιογράφου που σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα», ο αγωνιζόμενος γιατρός έγραψε στο Twitter:

«Ρε Λίνα Κλείτου αυτό που είπες στην τιβί “μικρή κλεψιά από μικρός = μεγάλη κλεψιά πιο μεγάλος” μπορεί να παρερμηνευθεί πως αρχιΔΑΠίτες που ως εικοσάρηδες φοιτητές έκλεβαν τα λεφτά της εκδρομής, αργότερα θα εξελίσσονταν σε αρχιλαμόγια κλέφτες εκατομμυρίων».