Πλημμύρισε η πτέρυγα Covid-19 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ελλείψει συντήρησης

Πλημμύρισε ο θάλαμος με τις 17 κλίνες covid-19 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ένας σωλήνας έσπασε ελλείψει συντήρησης και η ζημιά ήταν τέτοιου μεγέθους που οι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν προσωρινά σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου. Ευθύνες στην διοίκηση του νοσοκομείου αποδίδει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

 Την Παρασκευή 25/11, πλημμύρισε ολόκληρη η πτέρυγα Covid-19 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Όπως φαίνεται ένας σπασμένος σωλήνας ήταν αρκετός για να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα συντήρησης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας. Το πρόβλημα δε στο νοσοκομείο της Νίκαιας ήταν τόσο έντονο που κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των ασθενών και η μεταφορά τους σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Παθολόγος που εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μίλησε στο Open και περιέγραψε πως η σωλήνα «έσπασε λόγω φυσικής φθοράς, μετά από τόσα χρόνια, σωλήνας καλοριφέρ σε θάλαμο με 17 κρεβάτια, στον πρώτο όροφο όπου είναι οι παθολογικές κλινικές και νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid-19. Αποτέλεσμα, να πλημμυρίσει ο θάλαμος και οι ασθενείς να μεταφερθούν στον διάδρομο και να γίνει μία ολόκληρη ιστορία μέχρι να βρεθεί πού θα μεταφερθούν προσωρινά, μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα»

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο θάλαμος αντιμετώπισε προβλήματα, «πρόκειται για τον ίδιο θάλαμο που πριν ένα χρόνο είχαμε καταγγείλει ότι υπήρχε πρόβλημα στην λειτουργία των οξυγόνων, που πριν δύο μήνες είχαμε καταγγείλει ότι νοσηλεύτρια κατά τη διάρκεια της δουλειάς της είχε ακουμπήσει γυμνό καλώδιο στον τοίχο και είχε πάθει ηλεκτροπληξία» αναφέρει η παθολόγος.

«Είναι μία κατάσταση χρόνια. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω, τι να πρωτοπώ, τις τεράστιες ελλείψεις σε όλων των ειδών το προσωπικό, στην τεχνική υπηρεσία, στις υπηρεσίες φύλαξης, στους τραυματιοφορείς (σήμερα έχουμε γενική εφημερία και υπάρχει ένας για δύο ιατρεία, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο ιατρικό προσωπικό» υπογράμμισε κατά την μαρτυρία της.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε: «Έχει απόλυτο δίκιο, το Νικαίας έχει πολλά προβλήματα. Τα νοσοκομεία χρειάζονται συντήρηση … αυτά τα θέματα τα λύνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Αν δεν μπορούν οι διοικήσεις, μπορούν να αλλαχθούν».