Πάτρα: Μαθητές από το χωριό Βούντενη πηγαίνουν με τρακτέρ στο σχολείο - Δεν υπάρχει δρόμος!

Περίπου 20 οικογένειες είναι αποκλεισμένες σε χωριό της Πάτρας! Χρειάζονται τρακτέρ ακόμα και για να πετάξουν σκουπίδια. Στο χωριό Βούντενη 5 χλμ από την πόλη, μαθητές δεν μπορούν να πάνε σχολείο

Μόνο με τρακτέρ μπορούν να μετακινηθούν για να συνδεθούν με την περιοχή γύρω από τον οικισμό τους, οι κάτοικοι στην Βούντενη της Πάτρας, ένα χωριό περίπου... 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη! Ενας κεντρικός δρόμος μήκος 50 μέτρων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, γιατί ο εργολάβος... έπεσε έξω και εγκατέλειψε το έργο φέρνοντας σε απόγνωση περίπου 20 οικογένειες. Επί της ουσίας τα σπίτια τους βρίσκονται αποκομμένα καθώς δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι εργασίες και κανένα ΙΧ δεν μπορεί να διασχίσει τον... δρόμο.

 

 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βούντενης, Γιώργος Σταυρόπουλος, «...οι οικογένειες εγκλωβίζονται στα σπίτια τους καθώς είναι δύσκολο να διανύσουν δρόμο 50 μέτρων. Οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει δεν ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα να χρειάζονται τρακτέρ ακόμα και για να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Αν και οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου όμως σταμάτησαν καθώς όπως μας είπε ο πρόεδρος του Αρκτικού διαμερίσματος ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο έπεσε έξω. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε στο έλεος. Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο. Πρόκειται για περίπου 15-20 παιδιά όλων των ηλικιών από πολύτεκνες οικογένειες».

 

Το αρχικό αίτημα για την επισκευή του δρόμου ήταν γιατί δεν μπορούσαν οι κάτοικοι να αδειάσουν τους βόθρους των σπιτιών τους (!), καθώς δεν υπάρχει ούτε κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Πέρα από το υγειονομικό σκέλος, ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά αναγκάζονται να χάνουν μαθήματα, αφού πολλές φορές δεν υπάρχει διαθέσιμο τρακτέρ για να μεταφέρει τους μαθητές, καθώς οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να φεύγουν για τις δουλειές τους στα χωράφια από πολύ νωρίς το πρωί.

«Να σημειώσουμε ότι σε άλλο σημείο της Βούντενης όπου είχαν ξεκινήσει εργασίες, μετά από αίτημα που είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια, για να περνά πυροσβεστικό όχημα, επίσης δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» προσθέσει ο κ. Σταυρόπουλος. «Μας λένε ότι βρίσκονται σε προτεραιότητα περιοχές με μεγαλύτερες περιοχές. Ωστόσο από τη Βούντενη ο Δήμος Πατρέων παίρνει νερό. Η περιοχή που διαθέτει και τον αρχαιολογικό χώρο προσφέρει κι άλλα πολλά. Παρόλα αυτά ειδικά το καλοκαίρι η μυρωδιά είναι αφόρητη. Παρά τις υποσχέσεις δεν έχουμε δει τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων μας» καταλήγει ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.