Η αποστομωτική απάντηση της Μ. Φύσσα στην πρόεδρο: «Δεν είναι θάνατος, είναι δολοφονία»

Η Μάγδα Φύσσα δίνει διαρκώς μάχες για την δικαίωση του παιδιού της κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή της χθεσινής δίκης που η πρόεδρος ρωτώντας την είπε: «Μετά τον θάνατο του γιου σας…». Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα ήταν άμεση: «Δεν είναι θάνατος, είναι δολοφονία».

Στο Εφετείο δίνεται μία μεγάλη μάχη δημοκρατίας. Μία ακόμη μεγάλη μάχη απέναντι στον φασισμό και όλο εκείνο το σύστημα, που τον γιγάντωσε με την ΧΑ και συνεχίζει να τον συντηρεί.

Ο διάλογος μεταξύ της μητέρας του Παύλου Φύσσα και της προέδρου είναι ενδεικτικός:

Μάγδα Φύσσα: Αυτός που έκανε το χτύπημα ήταν εκπαιδευμένος

Πρόεδρος: Έτσι σας είπε ο γιατρός;

Μάγδα Φύσσα: Φυσικά, είπαν ότι κι εδώ έξω να γινόταν, δεν θα μπορούσαμε να τον σώσουμε. Το γράφει και η ιατροδικαστική έκθεση.

Εισαγγελέας: Καταθέσατε ότι ο Παύλος είπε στους φίλους του «τώρα τρέχουμε», αλλά εκείνος δεν έτρεξε. Θεωρείτε ότι το έκανε διότι ήταν ταπεινωτικό να τρέξει ή έμεινε για να προστατεύσει τους φίλους του;

Μάγδα Φύσσα: Δεν είναι ταπεινωτικό να τρέξεις. Η αξιοπρέπειά του δεν του επέτρεπε να τρέξει μέσα στο σπίτι του, στο Κερατσίνι. Αλλά ήθελε να σώσει τα παιδιά και έτσι έμεινε πίσω.

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ο γιος σας ήταν στόχος από πριν;

Μάγδα Φύσσα: Το έχω ακούσει. Μετά τις συλλήψεις άκουσα συνομιλίες να λένε «το ψάχναμε το μπαστάρδι, τώρα θα τραγουδάει στον Παράδεισο»….

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι αν ο γιος σας δεν φώναζε «με μαχαίρωσε», θα είχε συλληφθεί ο Ρουπακιάς;

Μάγδα Φύσσα: Όχι. Θα είχε φύγει. Ήταν κανονισμένο να φύγει. Και τους χάλασε τα σχέδια ο Παύλος γιατί άντεξε τέσσερα λεπτά.