Δίκη ΧΑ: Αύριο η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα – Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Εφετείο

Αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ακριβώς δύο χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αναμένεται να καταθέσει η Μάγδα Φύσσα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, στην πρώτη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι ΧΑυγίτες προχώρησαν σε σόου με ύβρεις και απειλές, χαιρετώντας ναζιστικά.

Αν και η Μ. Φύσσα εκλήθη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να καταθέσει εκείνη την ημέρα, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα. Μετά από διαμαρτυρίες δικηγόρων και δημοσιογράφων ότι δεν μπορούν να ακούσουν, η πρόεδρος αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Εφετείο για την κατάθεση της Μ. Φύσσα
«Όλοι την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «απαιτούμε οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή. Χτίζουμε καθημερινό μέτωπο στο φασισμό με όποια προβιά και αν εμφανίζεται».

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «την Παρασκευή 7 Οκτώβρη ακριβώς 2 χρόνια μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων μας στο εφετείο, οπού απαιτούσαμε την καταδίκη των εγκληματιών της χρυσής αυγής, καταθέτει, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αυτή τη φορά, η Μάγδα Φύσσα μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, μητέρα κάθε εργαζόμενου, καθενός που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σήμερα, 2 χρόνια μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που λέγαμε και τότε ότι καμιά καταδίκη δεν θα είχε συμβεί αν το κίνημα δεν είχε δώσει την μάχη της απομόνωσής τους και της αποκάλυψης του ρόλου τους, ως μαντρόσκυλο των αφεντικών, ως μακρύ χέρι του συστήματος, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

«Επιβεβαιώνεται επίσης ότι όσο το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά είναι εδώ, δεν θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με τους φασίστες. Θα αποτελούν πάντα μια χρυσή εφεδρεία ενάντια σε κάθε λαϊκό αγωνιστή σε κάθε εργατικό αγώνα» επισημαίνει.

Προσθέτει ότι, «είναι άλλωστε γνωστό πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα «μαλακά» και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή».

«Βλέπουμε μάλιστα μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να ξεμυτίσουν. Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είμαστε όμως εδώ πιο έτοιμοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ» σημειώνει το Συνδικάτο.

Συνεχίζοντας διαμηνύει, «φασίστες στα λαγούμια σας. Ένα πράγμα να χωνέψουν καλά στο μυαλό τους. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, το ζωνάρι δεν θα το σφίξουμε άλλο. Πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε για να φουσκώσει ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα κι ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας».

«Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, την νεολαία, τους συνταξιούχους να δώσουμε μαζικά το “παρών” έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9πμ. Είναι απαίτηση του λαού μας να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία», καταλήγει.