Παράθυρο για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τον Θ. Πλεύρη

Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει τις όποιες αποφάσεις λέει τώρα ο υπουργός Υγείας.

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση που αποφάσισε να επανεξετάσει τα δεδομένα αντιλαμβανόμενη τις τεράστιες ελλείψεις.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άνοιξε διάπλατα το παράθυρο (MEGA) για ταχύτερη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα Υγείας, αλλάζοντας τον χρονικό πλάνο για την επανεξέταση του μέτρου που ήταν για τον Δεκέμβρη.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου» ανέφερε ο υπουργός σχετικά με το θέμα συνδέοντας τις όποιες αποφάσεις με τα επιδημιολογικά δεδομένα του τρέχοντος μήνα.

«Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά διαφοροποιώντας την πρόθεση που έχει εκφράσει για παραμονή σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

https://www.megatv.com/2022/10/03/thanos-pleyris-i-poreia-tis-pandimias-tha-deiksei-ean-oi-anemvoliastoi-ygeionomikoi-tha-parameinoun-se-anastoli-i-oxi/


► Ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4, ΒΑ.5, της μετάλλαξης Όμικρον του SARS-COV2, καθώς και το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας το 2019.