Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Συγκέντρωση & πορεία σήμερα στη μνήμη του

Τελευταία, αλλά και πλέον συμβολική, ημέρα η σημερινή στην εβδομάδα εκδηλώσεων του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022» που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, για τα 9 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τα χέρια του φασισμού.

Σήμερα το απόγευμα, ανήμερα της δολοφονίας του, θα λάβει χώρα αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και θα κινηθεί με τελικό προορισμό το μνημείο στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Η συγκέντρωση ξεκινά στις 17.30.

Χθες, Σάββατο πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα με τους Ματούλα Ζαμάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβο Δεληβοριά, Social Waste, Tiny Jackal, Boomerang, Inner Voice.

Ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P. Φύσσας» στο κάλεσμά του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χ.Α. συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020. Εννέα χρόνια τώρα, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι της στεκόμαστε περήφανα στο δημόσιο χώρο και μέσω κοινωνικών και πολιτισμικών δράσεων και παρεμβάσεων προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που ο Παύλος και τόσοι άλλοι χαράξανε. Το δρόμο του αντιφασισμού, το δρόμο του κινήματος της Ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου.

Οι εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη κάθε χρόνο -έτσι και φέτος- συνιστούν την κορύφωση αυτής της προσπάθειας μας, συνιστούν την πεμπτουσία της παρουσίας μας στο δημόσιο χώρο, συνιστούν την μεγάλη μας συλλογική συνεύρεση ενάντια στο φασισμό και όλες τις συμπεριφορές και αντιλήψεις που υφέρπουν στην καθημερινότητα μας και τον τροφοδοτούν.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε!”

Παράλληλα, το ΕΚ Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, την Κυριακή 18.9.2022 στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60), με προσυγκέντρωση στις 17.00 στην Πλατεία Νίκης (Ζαρντέν). Πηγή: www.rosa.gr