Μητσοτάκης: Το επείγον είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση

«Πολεμούμε γιατί έτσι μας αρέσει, τραγουδούμε κι ας μην υπάρχει αυτί να μας ακούσει. Δουλεύουμε, κι ας μην υπάρχει αφέντης, σα βραδιάσει, να μας πλερώσει το μεροκάματο μας. Δεν ξενοδουλεύουμε̇̇· εμείς είμαστε οι αφέντες· το αμπέλι τούτο της Γης είναι δικό μας, σάρκα μας κι αίμα μας”, δήλωσε σήμερα στο Κόκκινο 105,5 ο συνθέτης- στιχουργός- συγγραφέας-ερμηνευτής Δημήτρης Μητσοτάκης.

«Μισό λεπτό να βάλω τζιτζίκια» είπε πριν αρχίσει τον σχολιασμό του  πρόσφατου πρωθυπουργικού σώου, στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη και του Χρυσόστομου Λουκά. «Μετά κι από αυτές τις αποκαλύψεις το πρώτο είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση», τόνισε ο Δημήτρης Μητσοτάκης.

«Δεν ξέρω τι θα έρθει ούτε είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, αλλά αυτοί πρέπει να φύγουν. Δεν μπορεί να κυβερνά  και ν’ αποφασίζει για τη ζωή μας η κυβέρνηση του “δεν γνωρίζαμε”. Βγήκε ο συνονόματος και έκανε την αυτοκριτική των άλλων! Αναλαμβάνω τις ευθύνες αλλά δεν ήξερα τίποτα. Έχω μάθει να μην πιστεύω κανέναν όταν αρχίζει τη φράση του λέγοντας “θα σου μιλήσω ειλικρινά”. Όταν ακούω αυτό ξέρω ότι θ’ ακολουθήσει μεγάλο ψέμα».

Για την καταστροφή που έφερε στους ανθρώπους του Πολιτισμού η κυβέρνηση, ο Δημήτρης Μητσοτάκης περιέγραψε συγκλονιστικές πτυχές:

«Μιλάω κάθε μέρα με συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και αναγκάζονται μετά από δεκαετίες στη μουσική, στα 40 τους ή και στα 50 τους ν’ αλλάξουν επάγγελμα για να μην πεινάσουν. Από κιθαρίστας, οδηγός ταξί…και είναι πολλοί. Όχι μόνο μουσικοί αλλά τεχνικοί πάσης φύσεως. Το ξέρετε ότι οι παραγωγοί των σήριαλ που γυρίζονται σωρηδόν στην ελληνική τηλεόραση δεν βρίσκουν τεχνικούς και αναγκάζονται να κάνουν δωδεκάωρα οι λίγοι που έχουν απομείνει;».