Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, σε δύσβατη και πυκνή δασική έκταση, στη Θάσο. Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις τα εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές και ενισχυμένες είναι και οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο σημείο με πεύκα, χωρίς ωστόσο να απειλεί σπίτι. Παρόλα αυτά, λόγω της μορφολογίας του εδάφους είναι δύσκολο για τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγίσουν όλα τα σημεία και το βάρος δίνεται στα εναέρια μέσα.

«Είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο»

Είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό γεννά υποψίες, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτη. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Στην ίδια εκπομπή, ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στράτος Πυρήνας, ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ ψηλά για να οφείλεται σε λάθος.

Ενεργοποιήθηκε το 112

 

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες, ενεργοποιήθηκε το 112. Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλεφωνα των πολιτών που βρίσκεται στο νησί, δόθηκε εντολή εκκένωσης από την περιοχή Κοίνυρα με κατεύθυνση προς την περιοχή Λιμενάρια.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στο σημείο επιχειρούν εκατόν δύο πυροσβέστες, τριάντα τρία οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μεταξύ αυτών, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είκοσι έξι πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σαράντα τρεις πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Από αέρος ρίψεις νερού για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων ρίψεις νερού εκτελούν επτά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Μάλιστα, σηκώθηκε και ένα ελικόπτερο για τον εναέριο συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Τραυματίστηκαν δυο εθελοντές

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών τραυματίστηκαν δύο εθελοντές 26 και 44 ετών αντίστοιχα από πτώση δέντρων. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης