Η αλληλεγγύη νίκησε: Σώθηκε το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού που απειλούταν με έξωση

Για ακόμη μια φορά, η έμπρακτη αλληλεγγύη του κόσμου νίκησε και απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Πιο συγκεκριμένα, η ευχάριστη είδηση της ημέρας, είναι πως η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, που κινδύνευε να χάσει το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ, σε πιστωτικές κάρτες, δικαιώθηκε προσωρινά με το fund που είχε αγοράσει το σπίτι της από πλειστηριασμό, να δηλώνει στο δικαστήριο παραίτηση από τη διαδικασία εξώσεως, πιθανότατα λόγω νομικών κενών και σφαλμάτων στη διαδικασία που επέλεξε να ακολουθήσει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από μερικές εβδομάδες έξω από το σπίτι της είχε πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση από πολίτες, που εμπόδισαν τον δικαστικό κλητήρα από το να κάνει έξωση στη δημοσιογράφο και τον γιο της. Η ίδια κατέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας αναστολή της έξωσης όπου ο δικηγόρος του fund δήλωσε πως κάνουν πίσω.

Είναι απίστευτο τι αγχόνες έχουν στηθεί για τον ελληνικό λαό
«Κατά τη γνώμη μου έκανα πίσω λόγω της μεγάλη δημοσιότητας που πήρε το πράγμα» δήλωσε στην τηλεόραση του Open η Ιωάννα Κολοβού. Και συνέχισε «δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι με παίρνουν τηλέφωνο με αυτό ακριβώς το πρόβλημα και μου λένε τι να κάνουμε, τι να κάνουμε. Πρέπει κάτι να κάνουμε. Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να κάνουμε είναι ηθικό το πρόβλημα, είναι στοιχειώδες. Είναι η πρώτη κατοικία» ανέφερε η ίδια.

Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο γιατί «είναι απίστευτο το τι αγχόνες έχουν στηθεί για τον ελληνικό λαό, ντροπή δηλαδή, ντροπή».

Είναι δυνατόν να με κυνηγάνε για 15.000;
Τέλος, αναρωτήθηκε «δεν υπήρχε δάνειο στεγαστικό, ούτε καταναλωτικό, ούτε υποθήκη…ήταν δυο κάρτες…ληστρικά επιτόκια, τι να πω μαφία, μαφία μου φαίνεται. Είναι δυνατόν να με κυνηγάει η τράπεζα για 15.000; οι οποίες έγιναν 45;».

«Έρχονταν αλληλέγγυοι, αλλά και πολίτες που είχαν πρόβλημα, τεράστιο πρόβλημα» είπε η κ. Κολοβού ευχαριστώντας το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που όπως είπε η ίδια τρόμαξε το fund και έκανε πίσω.

 Πηγή: www.rosa.gr