Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Τέλος η αγωνία για τους υποψηφίους – Ανακοινώνονται οι βάσεις

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι βάσεις 2022 θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να πάνε διακοπές. Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως είναι έτοιμο για «ανεβάσει» και τις βάσεις για τις πανελλήνιες. «Τέλος θα μπει στην αγωνία των μαθητών, και έτσι θα πάνε ήρεμοι τις διακοπές τους γνωρίζοντας σε ποια σχολή έχουν περάσει» δήλωσε η κ. Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι υποψήφιοι μπορούν, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, να λάβουν με sms στο κινητό τους τις τελικές βαθμολογίες.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις, λόγω των πολλαπλών επιδόσεων που προκύπτουν από τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας, δείχνουν σχεδόν συνολικά πτώση των βάσεων εισαγωγής, με τις δημοφιλείς σχολές, που βρίσκονται στις πρώτες επιλογές χιλιάδων υποψηφίων, να οδηγούν την καθοδική πορεία, καταγράφοντας τις περισσότερες απώλειες. Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνεία θα παρουσιάσουν απώλειες ακόμα και των 500 μορίων, πολύ μεγαλύτερες από σχολές μεσαίας ή χαμηλής βαθμολογίας που θα εμφανίσουν συγκρατημένη πτώση.

Αντίθετα, οι πολύ χαμηλές επιδόσεις που κατέγραψαν οι υποψήφιοι σε αρκετά μαθήματα, δεν θα έχουν τεράστια επίπτωση στην πτώση των βάσεων σε χαμηλόβαθμες σχολές, καθώς δεν διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα οικονομικά τμήματα που στην πλειοψηφία τους θα έχουν ανοδική τάση.