Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΑΖΟΠΥΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Μάχη να μην περάσει η πυρκαγιά προς την κατεύθυνση του Αλεποχωρίου έδιναν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής από το μεσημέρι της Τετάρτης με θετικά, μέχρι και αργά το απόγευμα αποτελέσματα.

Ωστόσο, ήδη στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα στη Ζάχουλη και προς τα Παπαγιαννέικα κάηκαν σπίτια και αγροτικές μονάδες, ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα μονάδες της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη μέσα στις χαράδρες και τους αγροτικούς δρόμους για να περιορίσουν τις εστίες και τις αναζωπυρώσεις. Λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου οι φλόγες κατευθύνονται και προς τον Πευκαινέα, αλλά και προς τα Γεράνεια Όρη. Με τη φωτιά να μην έχει οριοθετηθεί μέχρι το βράδυ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προετοιμάζονται για μια δύσκολη νύχτα στην περιοχή. 

 

Νωρίτερα, περίπου στις 14:30 δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη, με τους κατοίκους να καλούνται να κατευθυνθούν προς το Αλεποχώρι. Λίγο πριν τις 17:00 οι φλόγες έκαψαν τα πρώτα σπίτια του χωριού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιόμετρα από την πόλη των Μεγάρων. Λίγο μετά τις 17:30 με νέο μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους του οικισμού Παπαγιαννέικα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα. 
 

Στις 18:00 επιχειρούσαν στην περιοχή 95 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. 

Ο δήμαρχος Μεγαραίων, Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε ότι οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που δεν υπάρχει ορατότητα και προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μην περάσουν οι φλόγες στον δρόμο για το Αλεποχώρι. 

Η κατάσταση, σύμφωνα με πηγές, κρίνεται δύσκολη, καθώς οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα. 

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς 'Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς 'Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πηγή : zougla.gr