Κατεπείγουσα έρευνα για θάνατο 49χρονου έξω από νοσοκομείο της Πάτρας που είχε ζητήσει βοήθεια

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η οικογένεια ενός άνδρα, που πέθανε προχθές λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αφού όμως είχε ζητήσει μάταια βοήθεια, λόγω πόνων στο στήθος και δύσπνοιας.

«Να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας» θέλουν οι συγγενείς του εκλιπόντος, οι οποίοι κατηγορούν το νοσοκομείο ότι τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο του Ρίου επειδή δεν εφημέρευε.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως γράφει η «Πελοπόννησος», ο διοικητής του «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση. «Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» υποστήριξε ο κ. Θεοδωρόπουλος. «Οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας» πρόσθεσε.