Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας στη Χίο

Η γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, πέθανε εξαντλημένη έπειτα από πολυήμερη παραμονή στην ύπαιθρο, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συγκεκριμένη ήταν μέλος μιας ομάδας προσφύγων που αποβιβάστηκε στην περιοχή, είτε στις 3/7, είτε στις 4/7, με πιο πιθανή την πρώτη ημερομηνία.

Η ομάδα αυτή που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» υπολογίζεται στα 20-22 άτομα και στην προσπάθεια της να αποφύγει τυχόν επαναπροώθηση, παρέμεινε κρυμμένη στα βουνά των Καρδαμύλων έως και προχθές, όταν άρχισαν να επικοινωνούν με ΜΚΟ ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες επικοινώνησαν αρχικά με ΜΚΟ στη Σάμο, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε εθελοντές στη Χίο.

Οι προσφυγες όμως αρνήθηκαν να δώσουν στίγμα, θέλοντας να αποφύγουν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, αφού οι εθελοντές σε κάθε περίπτωση θα ειδοποιούσαν τις αρχές προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν βοήθεια. Κάπου εκεί η επικοινωνία χάθηκε με τραγικό απ’ ότι φαίνεται αποτέλεσμα.

«We are coming in Kyios before 5 days and we don\t get any...and one woman in a coma» ήταν το τελευταίο μήνυμα που απηύθυναν σε εθελοντές. 

Στο σημείο που βρέθηκε η γυναίκα έσπευσαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής που απέκλεισε την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας. Η σορός του θύματος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.