ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση ειδικευόμενου γιατρού στον Ευαγγελισμό

Για εκδικητική απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού κάνει λόγο σε ανακοίνωση-καταγγελία της η ΟΕΝΓΕ.

Το 2021 η διοίκηση του νοσοκομείου επέβαλε στο Ν. Σκούφογλου στέρηση μισθού γιατί ο ειδικευόμενος γιατρός διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας προς τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου.

Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ

Ο Νίκος Σκούφογλου είναι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας, στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασής του ο διοικητής του νοσοκομείου παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της παράτασης από τον επιστημονικά υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και τον διευθυντή του χειρουργικού τομέα.

Πρόκειται για μια εκδικητική απόλυση από μέρους του κ. Γρηγορόπουλου. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε παρατασιακούς γιατρούς να παραμείνουν στις θέσεις τους ο διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους «αγενούς συμπεριφοράς» προς τον τότε αναπληρωτή διοικητή.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του Ευαγγελισμού και την συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.