Πύργος - Εξαφάνιση Θύμιου: Σημεία ζωής αναζητούν οι Αρχές - Άκαρπες οι έρευνες μέσα και έξω από την πόλη

Εδώ και 13 ημέρες αγνοείται ο Θύμιος Μπουγάς από τον Πύργο που εξαφανίστηκε αφού πρώτα επισκέφθηκε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει ότι άγνωστοι του έκαναν τη ζωή «κόλαση» όχι μόνο τραμπουκίζοντας τον και τρομοκρατώντας τον έξω από το σπίτι του αλλά παραποιώντας και την αλήθεια αφού τον παρουσίασαν ως τον μανιακό που κυνηγά πολίτες.

Όλοι αναζητούν ένα σημείο ζωής του 39χρονου άνδρα και εκφράζουν φόβους ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, ελπίζοντας πως απλά έχει κρυφτεί κάπου για να προστατευτεί και να ηρεμήσει. «Υπάρχει μια οικειοθελής εξαφάνιση λόγω του φόβου και του πανικού. Ωστόσο, μας κινητοποιεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ότι ο Ευθύμης, μετά τα πάνδεινα που έχει υποστεί πολλές φορές, να έχει βάλει σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του ή αυτοί οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν και δημιούργησαν όλο το θέμα του bullying να έχουν βαλθεί να τον βγάλουν από τη μέση», δήλωσε ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert.

Στο μέτωπο των ερευνών σύμφωνα με το patrisnews για τα άτομα που εκείνο το βράδυ επιτέθηκαν στον Θύμιο Μπουγά δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη πέραν της προσαγωγής των δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό οι οποίοι κατέθεσαν στην αστυνομία.

Την περασμένη Κυριακή, ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό παραδόθηκε στην Εισαγγελία η οποία εξετάζει ενδελεχώς τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

«Οι ευθύνες θα αναζητηθούν», διαβεβαίωσε ο κ. Κουρούκλης, δηλώνοντας ότι «καλό είναι να προσέχουν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι το διάστημα από 4 έως 11 Μαΐου έχει πολλά ποινικά αδικήματα για πολλούς».

Άκαρπες οι έρευνες μέσα και έξω από την πόλη

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, οι αρχές εκτιμούν ότι ο αγνοούμενος είναι ζωντανός, γιατί γνωρίζουν ότι είναι πάγια τακτική του να εξαφανίζεται και να δίνει σημάδια ζωής μετά από δύο και τρεις μήνες. Τα συμβάντα πριν δύο εβδομάδες (προπηλακισμοί, ειρωνείες και ψεύδη σε βάρος του) θορύβησαν τον Θύμιο και αποφάσισε να κρυφτεί.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας – ταξίαρχος Μιχάλης Οικονομόπουλος είπε στην εφημερίδα ότι γίνονται έλεγχοι παντού. Οι έρευνες, όμως, παρουσιάζουν δυσκολίες γιατί ο Πύργος έχει πολλά παραπήγματα και εγκαταλελειμμένα σπίτια. Ψάχνουμε παντού και ελπίζουμε ότι θα τον εντοπίσουμε…».

Στο μεταξύ, άκαρπες έχουν αποβεί οι έρευνες και εκτός Πύργου. Ακόμη και στα Τρόπαια Αρκαδίας αναζητήθηκε, που είναι ο τόπος της καταγωγής του, αλλά εις μάτην…

«Αν δεν εντοπισθεί, ελπίζουμε ότι θα εμφανισθεί μόνος του. Αυτό έκανε και στο παρελθόν και κυρίως τη μέρα που έπρεπε να πάει στο ΑΤΜ για να εισπράξει το επίδομα», αναφέρει στην «Π» γειτόνισσα του Θύμιου. Ο 39χρονος ζει μ’ ένα επίδομα 628 ευρώ ανά δίμηνο που δεν αρκεί για την επιβίωσή του (ενοίκιο, φαγητό, φάρμακα κ.ο.κ.). Στο παρελθόν, η ανάγκη τον είχε οδηγήσει σε παραβατικές συμπεριφορές ήσσονος σημασίας και εξ αιτίας αυτού του λόγου αντιμετωπίζει επιφυλακτικά την αστυνομία.

Η πολύχρονη περιπέτεια της υγείας του και οι χλευασμοί που έχει «εισπράξει», έχουν ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και διάφοροι φορείς έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν τον Θύμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκινητικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από ομογενείς στις ΗΠΑ, που θέλουν να τον βοηθήσουν παντοιοτρόπως…

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/05/2022 - 12:29