Απάντηση Μυστακίδη στον Καλύβα για την συναυλία αλληλεγγύης για τον Αμίρ και τον Ακίφ στην Μυτιλήνη

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έδωσε την δική του απάντηση μέσω ανάρτησης στο facebook στην ανάρτηση του ιστορικού Στάθη Καλύβα που κατηγόρησε για υποκρισία όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στην συναυλία αλληλεγγύης για τον Αμίρ και τον Ακίφ στην Μυτιλήνη.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Μυστακίδη:

«Σήμερα με ενημέρωσαν ότι ένας επιστήμονας με βαρύ βιογραφικό, ο κύριος Στάθης Kαλύβας έκανε μια ανάρτηση στα social την οποία  αναδημοσίευσε το site, iefimerida στην οποία κατηγορεί όλους εμάς που συμμετείχαμε στην συναυλία αλληλεγγύης για τον Αμίρ και τον Ακίφ στην Μυτιλήνη για υποκρισία. Μάλιστα χρησιμοποιώντας την θεωρία της συλλογικής ευθύνης έχει βγάλει και ετυμηγορία για την συγκεκριμένη περίπτωση λέγοντας πως συντασσόμαστε με τους θύτες (Αμίρ και Ακίφ) και όχι με τα θύματα (δεν ξέρω ποιους εννοεί εδώ σαν θύματα. Ίσως αυτούς που έσωσαν οι συγκεκριμένοι, βγάζοντας τους στην ακτή όταν τους εγκατέλειψαν μεσοπέλαγα οι διακινητές).

Όλο το άρθρο εδώ
https://www.iefimerida.gr/.../stathis-kalybas-synaylia...

Ο συγγραφέας λοιπόν βγάζει αυτό το συμπέρασμα ακολουθώντας την απλή γνωστή από τους Ναζί παρακάτω λογική: αφού οι καλλιτέχνες (γενικώς) που συμμετέχουν στην αντιπολεμική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Ρωσία, συντάσσονται με τον θύτη και όχι με το θύμα τότε και καλλιτέχνες που παίξανε στην Μυτιλήνη συντάσσονται με τους θύτες και όχι με τα θύματα. 
Εντυπωσιασμένος που ένας καθηγητής πολιτικών επιστημών από την Οξφόρδη έγραψε για εμάς έψαξα να δω ποιος είναι.

Βρίσκω λοιπόν αυτό το άρθρο
https://www.efsyn.gr/.../287248_apo-ta-tagmata-asfaleias...
το οποίο μου έλυσε όλες τις απορίες.

 

Θα αφήσω απ έξω όλα αυτά που διάβασα ως προς το επιστημονικό του έργο, μιας και ξέρω ότι ο ακαδημαϊκός χώρος δεν λειτουργεί πάντα με τις πιο αγνές προθέσεις.
Θα μείνω στο «άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού» και θα θέσω ένα απλό ερώτημα.

Τόσο πολύ σας έχει πειράξει αυτή η συναυλία για την Ειρήνη;

Δημήτρης Μυστακίδης
Λαϊκός κιθαρίστας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28/03/2022 - 14:19