Όχι στο σόου με τον αετό λένε οι φίλαθλοι της ΑΕΚ – Χρήματα για στειρώσεις αναγγέλλει το ΥΠΕΣ

Τρικάκια που εκφράζουν τη διαφωνία με την χρησιμοποίηση αιχμάλωτων αετών σε σόου πριν τους αγώνες της ΑΕΚ, πέταξαν αντιφασίστες φίλαθλοι στο νέο γήπεδο.  Για το θέμα έχει προηγηθεί σημαντική κινητοποίηση της ΠΦΠΟ με επιστολές, δελτία τύπου και επαφές με τους αρμόδιους καθώς και με επιστολή που στείλαμε στους φιλάθλους της ΑΕΚ. 

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.zoosos.gr%2Fopadoi-aek-trikakia-melissanidi-aeto-gerakari-echei-fotografithei-kasidiari

Η χρησιμοποίηση της άγριας ζωής σε ρόλο διασκεδαστή είτε με το πρόσχημα «εκπαίδευσης» όπως κάνει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους, είτε χωρίς προσχήματα όπως σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε γάμους και πανηγύρια είναι απαράδεκτη και απαγορεύεται από το νόμο. Είναι  απαράδεκτο από τη μια η κυβέρνηση να νομοθετεί την απαγόρευση χρήσης ζώων σε οποιαδήποτε παράσταση ακόμη και εκπαιδευτική και από την άλλη να κλείνει το μάτι σε τέτοια σόου όπως αυτά που κάνει ο «γερακάρης» κ. Αθανασίου που απειλεί πλέον ονομαστικά την πρόεδρο της ΠΦΠΟ κ. Ν. Μπομπολάκη με νομικές διώξεις. 

Επίσης η καμπάνια για την χρηματοδότηση των στειρώσεων στους Δήμους και η συστηματική προβολή και διεκδίκηση των στειρώσεων ως κύριας λύσης για την μείωση των αδέσποτων, είχε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Το ΥΠΕΣ, που το 2021 δεν είχε δώσει καθόλου χρήματα για στειρώσεις, ανήγγειλε με δελτίο τύπου ότι θα δοθούν 5 εκατομμύρια για στειρώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών (ΑΜΕΑ, άνεργοι, με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πολύτεκνοι κ.λ.π.) δικαιούνται δωρεάν στείρωση, εμβολιασμό και τσιπάρισμα από τον Δήμο που κατοικούν.

Με αυτές τις εξελίξεις, ως ΠΦΠΟ νοιώθουμε μια έστω και μικρή δικαίωση για τις προσπάθειες μας και μας δίνει κουράγιο και ελπίδες  για τη συνέχισή τους.

  •