Χρωστάμε δικαίωση στον Ιάσονα και αυτό είναι ένα βαρύ χρέος

Επειδή δυστυχώς στις μέρες μας χρειάζεται να επεξηγείς ακόμα και τα πλέον προφανή, ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν από την αρχή: Ένα τροχαίο δεν έχει πολιτικές διαστάσεις.
Πάμε παρακάτω.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

Ένα, όμως, τροχαίο, στο καλύτερα φυλασσόμενο και επιτηρούμενο σημείο της χώρας, που οι ιδιαίτερές του λεπτομέρειές συγκαλύπτονται επί δύο ημέρες, που εμπλέκεται υπηρεσιακό όχημα βουλευτή, που η τροχαία τραμπουκίζει και διώχνει αυτόπτες μάρτυρες, που ο οδηγός δεν μένει στο σημείο του δυστυχήματος και η βουλευτίνα -που τυγχάνει να είναι και αδερφή του πρωθυπουργού- εκφράζει δημόσια τη λύπη της στο facebook, μετά από 48 ώρες… είναι ένα θέμα πολιτικότατο
Εκτός βέβαια αν η συγκεκριμένη πολιτικός, δεν ενημερώθηκε μέσα σε 48 ώρες για το δυστύχημα, όποτε φυσικά και δεν υπάρχει υποθέτω, καμία πολιτική και προσωπική ευθύνη.

Ένας νέος άνθρωπος 23 ετών λοιπόν, παρασύρθηκε από υπηρεσιακό όχημα, που παραβίασε τον Κ.Ο.Κ. και αφέθηκε να αιμορραγεί στην άσφαλτο, την ώρα που ο οδηγός φέρεται να "φυγαδεύτηκε" μέσα στη Βουλή, με το όχημα να μην παραμένει στο ακριβές σημείο του τροχαίου, για να μην πιαστεί in flagrante delicto. Στα πράσα που λέμε. Επ αυτοφώρω, τέλος πάντων.
Ένα αυτόφωρο που τυπικά διαρκεί -αν δεν κάνω λάθος- 47 ώρες και 59 λεπτά από την τέλεση του αδικήματος. Περίπου δηλαδή την χρονική περίοδο που μεσολάβησε από το δυστύχημα έξω από τη Βουλή μέχρι την ανάρτηση της Ντόρας Μ., που «συντετριμμένη επικοινώνησε με την οικογένεια του άτυχου νέου και προσεύχεται γι αυτήν».
Παρόλα αυτά, όπως είπαμε και στην αρχή, μπορεί η γυναίκα να ενημερώθηκε την Κυριακή για το δυστύχημα, οπότε δεν τίθεται θέμα πολιτικής της ευθύνης. Μπορεί τελικά και ο οδηγός να πιάστηκε επ αυτοφώρω και να παραπληροφορηθήκαμε.

Τι γνωρίζουμε για τις πρώτες 48 ώρες

1. Ακριβώς μετά το τροχαίο, ο οδηγός εισήρθε με το όχημα μέσα στο κτήριο της Βουλής, χωρίς να μείνει στον τόπο του δυστυχήματος μέχρι την άφιξη της τροχαίας και εμπειρογνωμόνων, όπως συμβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Αυτό μένει να το μάθουμε.
Από γνωστά πάντως τρολ της ΝΔ στο twitter, που ανέλαβαν σήμερα τη “βρώμικη” δουλειά (καθώς χθες ήταν εξαφανισμένοι), μαθαίνουμε πως «το τροχαίο έγινε στην είσοδο της βουλής, ο οδηγός στάθμευσε το όχημα μετά από 5μ, εντός προαυλίου, έγινε αλκοτέστ και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του. Ο δε ντελιβεράς, έχει ήδη καταθέσει».

Περίεργο που κάνουν έτσι για ένα "απλό" θανατηφόρο τροχαίο. Φαντάζομαι πως το υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας περίξ της περιοχής θα τους δικαιώσουν.

Ο υπεύθυνος αξιωματικός της τροχαίας φέρεται όχι μόνο να μην αναζήτησε αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και στον μόνο που αυτοβούλως προσφέρθηκε να καταθέσει μαρτυρία για το συμβάν, του συμπεριφέρθηκαν σχεδόν σαν παραβατικό, χρεώνοντάς του μάλιστα πρόστιμο για κράνος, με ασύλληπτες εκφράσεις.
 

Το βίντεο μιλάει από μόνο του:

https://www.youtube.com/watch?v=uv8HgF-dg94

Χωρίς τη καθοριστική συμβολή των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην είχαμε μάθει καν ότι έγινε θανατηφόρο τροχαίο μπροστά στη Βουλή με την εμπλοκή του συγκεκριμένου υπηρεσιακού οχήματος, καθώς κανένα κανάλι (με εξαίρεση το Kontra Channel) δεν είχε ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Αυτή ήταν η πρώτη ανάρτηση στο Twitter, η οποία αντιμετωπίστηκε με χλευασμό και επίθεση από τις γνωστές στρατιές των κυβερνητικών τρολ.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως και η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, εξέδωσε ανακοίνωση -και αυτή- δύο ημέρες μετά το περιστατικό.

Η ταλαιπωρημένη -και από τις πιέσεις των ΜΜΕ- οικογένεια του Ιάσονα, αποφάσισε (δείχνοντας και την ποιότητα των ανθρώπων αυτών) να δωρίσει τα όργανά του και από την Παρασκευή προσπαθεί να βγάλει άκρη με τις συνθήκες του θανάτου του, αναζητώντας αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από τις πολλές κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν πέριξ του σημείου.

Ευτυχώς, μετά από κινητοποίηση πολιτών στα social media και τη συμβολή της σελίδας των διανομέων στο facebook, βρέθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου που στέρησε τη ζωή του Ιάσονα. Ναι, ο ίδιος διανομέας που αντιμετωπίστηκε από την τροχαία με τον χυδαίο τρόπο που είδαμε στο παραπάνω βίντεο.

Έχουμε χρέος να να σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του Ιάσονα και να δικαιώσουμε τη μνήμη του.
Τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που σκοτώθηκε ακριβώς μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και τρεις μέρες τώρα, ψάχνουμε να βρούμε τι ακριβώς έχει γίνει.

Πηγή: 2020mag.gr