Αγωνία: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου που φλέγεται -Έκκληση για βοήθεια από οδηγό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας πως βλέπει στον χώρο ακόμα ένα άτομο. Μάλιστα, είπε πως στο γκαράζ βρίσκεται ακόμα ένα άτομο, εγκλωβισμένο.

Ηδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.
Σημειώνεται πως πληροφορίες κάνουν λόγο για 10-11 αγνοούμενους, ενώ οι Αρχές τονίζουν πως αναμένουν την άφιξη όλων των διασωθέντων στην Κέρκυρα ώστε να γίνει η επίσημη καταμέτρηση.για βοήθεια από οδηγό.

Μαρτυρία επιβάτη για τη φωτιά στο πλοίο

Σύμφωνα με τη μαρτυρία επιβάτη, το πλήρωμα στις 04:25 ενημέρωσε για φωτιά τους επιβάτες και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκένωσης. «Στις 04:25 μας χτύπησε το πλήρωμα την πόρτα της καμπίνας, μας είπαν βγείτε έξω, βγήκαμε, είδαμε τη φωτιά, βάλαμε τα σωσίβια και επιβιβαστήκαμε στις λέμβους. Η εκκένωση έγινε σε μία ώρα, δεν υπήρξε πανικός, σωθήκαμε χάρη στο πλήρωμα που ήταν πολύ καλό. Επιβιβαστήκαμε σε δύο σωστικές λέμβους των 150 ατόμων και μετά αμέσως στο ιταλικό πλοίο του λιμενικού που είχε καταπλεύσει. Στη θάλασσα, μέσα στις σωστικές λέμβους, μείναμε για περίπου μία ώρα. Ο θεός μας βοήθησε και είχε καλό καιρό, καλή θάλασσα».

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι, έπλεε έξω από τη νήσο Ερείκουσα τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά.

Καθοριστική η ιταλική βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης

Η Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως αναφέρει το Ansa, επικοινώνησε με τη Γενική Διοίκηση των Λιμενικών Αρχών στη Ρώμη, για τον συντονισμό της επέμβασης απεγκλωβισμού. Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την επέμβαση του περιπολικού σκάφους «Monte Sperone», της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να βοηθήσει στην εκκένωση του πλοίου.

Στο σημείο έφτασε πρώτο το σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και σε αυτό επιβιβάστηκαν οι επιβάτες και το πλήρωμα από τις σωστικές λέμβους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιπολικό σκάφος βρισκόταν εκείνη την ώρα περίπου 11 μίλια από την Κέρκυρα και βοηθούσε ένα άλλο πλοίο που αντιμετώπιζε πρόβλημα.