“Προτιμώ καταπιεσμένους μαθητές” – Απίστευτος Τσελέντης για την τρανς μαθήτρια στο Ίλιον!

Με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό σε Σχολείο του Ίλιον, όπου καθηγητής επιτέθηκε με ομοφοβικά σχόλια σε τρανς μαθήτρια ο Άκης Τσελέντης σε μία μακροσκελή του ανάρτηση μας θύμισε με την στάση του όλα όσα πάνε λάθος στην εγχώρια παιδεία.

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο Μουσικό σχολείο στο Ίλιον ο καθηγητής σεισμολογίας κάνει αναφορά στην μπλε ποδιά που φορούσαν στο παρελθόν όλοι οι μαθητές και λέει πως προτιμά “δήθεν καταπιεσμένους μαθητές με ποδιά παρά μαθητές με τατουάζ και σκουλαρίκια”.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το τελευταίο που θα ήθελε να δει, είναι να κληθεί για επίπληξη ο Καθηγητής από το Υπουργείο Παιδείας.

Έχει όμως αξία η άποψη του κ. Τσελέντη; Προφανώς και δεν έχει σε επίπεδο ουσίας, αφού πέρα από ακραίο συντηρητισμό και αντιδραστικές παιδαγωγικές πρακτικές δεν έχει να κομίσει τίποτα το θετικό σε μια σύγχρονη κοινωνία. Η αποδοχή της από μερίδα συμπολιτών μας έχει αξία και θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Πρέπει ακόμα να δοθούν πολλοί αγώνες για να εξαλειφθούν οι αντιλήψεις, που γενούν περιστατικά σαν την λεκτική επίθεση στο Ίλιον.

 Πηγή: www.rosa.gr