Σάλος με τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου: Είμαστε πλούσιος λαός... μεγαλώστε τα πρόστιμα

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι «προτάσεις» του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας που αρέσκεται στο να προκαλεί με διάφορους τρόπους, θεωρεί πως είμαστε πλούσιος λαός και επομένως καλό θα ήταν τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους να γίνουν πιο αυστηρά.

«Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό

Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται "πιο δύσκολα" πρόστιμα "στην πηγή"» σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους». 

«Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (...) 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Αν δείτε χθες πόσοι πεθαίνουν στην Ελλάδα και την ηλικιακή κατανομή τους το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό. Να βρούμε σοβαρό τρόπο να υποχρεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε τέλος ο καθηγητής.