Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 το μεσημέρι της Κυριακής σε απόσταση 20 χλμ. νότια, νοτιοδυτικά του Άθου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 20 χλμ νότια, νοτιοδυτικά του Άθου. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 19,3 χλμ.

 

Πάνω από δέκα οι μετασεισμοί ήδη, με τον ισχυρότερο στα 4,5 Ρίχτερ

Πάνω από 10 μετασεισμοί τουλάχιστον, με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας, ύστερα από τον κύριο που σημειώθηκε στις 13:48 σήμερα, μεγέθους 5,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο βάρδιας στον σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ, ο κύριος σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Όρους, με επίκεντρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω και εστιακό βάθος 19,3 χιλιόμετρα.

Άκης Τσελέντης: Πρόκειται για γνωστό ρήγμα

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα και πως υπάρχει καλή σεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κάναμε έως τώρα».