Ντελιβεράς καταγγέλλει: «Απολύθηκα γιατί έκανα σχέδια μετά τη δουλειά μου»

Οργή προκαλεί η καταγγελία ενός διανομέα ο οποίος έχασε την εργασία του επειδή… ήθελε να ζήσει μετά το σχόλασμα και δεν ήταν διαθέσιμος 24ώρες την ημέρα σε περίπτωση που ο εργοδότης του τον χρειαζόταν!

Ο ντελιβεράς που εργαζόταν σε πιτσαρία κατήγγειλε στο Reddit ότι απολύθηκε επειδή δεν συμφώνησε με την εντολή του αφεντικού του σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης να μην κάνουν σχέδια μετά την εργασία τους γιατί μπορεί να τους χρειαζόταν στο μαγαζί! Το λάθος του δηλαδή ήταν ότι μετά την βάρδιά του, ήθελε να… ζήσει την ζωή του!

«Απολύθηκα διότι έκανα σχέδια μετά τη δουλειά μου», έγραψε στο Reddit ο διανομέας και παρέθεσε την οδηγία του εργοδότη του σε εκείνον και του συναδέρφους του:

 «Σας προειδοποιώ όλους»

«Από εδώ και στο εξής σας συνιστώ να κάνετε σχέδια μόνο στα ρεπό σας. Αν το μαγαζί σας χρειάζεται παραπάνω από την βάρδιά σας, θα σας κρατήσω όσο χρειαστεί. Προσπαθώ να μην το κάνω εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Απλώς σας προειδοποιώ όλους. Οι οδηγοί να έχετε τα τηλέφωνά σας φορτισμένα. Δεν με ενδιαφέρει αν το τηλέφωνό σας… πεθαίνει, έχουμε πολύ κόσμο που θα μπορούσε να σας δανείσει το φορτιστή του. Εάν δεν το κάνει κανένας, τότε θα εκτυπώσουμε οδηγίες για σας» ήταν το μήνυμά του στους ντελιβεράδες.

Η καταγγελία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με πολλούς διανομείς να καταγγέλλουν και εκείνοι με την σειρά τους παρόμοια περιστατικά. «Από πότε ο διανομέας κάνει εφημερίες;» έγραψε ένας χρήστης στα σχόλια, ενώ κάποιος άλλος τον συμβούλευσε να απευθυνθεί σε δικηγόρο: «Δεν μπορεί να σας αναγκάζει να εργάζεστε μετά την προγραμματισμένη βάρδιά σας. Δεν μπορεί να καταπατά τα δικαιώματά σας. Καλέστε ένα δικηγόρο ειδικευμένο σε τέτοια περιστατικά για να σας συμβουλεύσει».