Για το 2022 δρομολογήθηκαν 40.000 Πλειστηριασμοί!

Σέρρες 20-11-2021

Αναρωτιέμαι, πότε θα μπορέσουμε να πούμε και καμιά καλή είδηση σ΄ αυτήν την εποχή στη χώρα μας. Νομίζω πως είναι γνωστό σε όλους ότι οι τράπεζες, με την ευλογία της ΝΔ σήμερα και με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν, συμφώνησαν μαζί με την τρόικα που μας εποπτεύει μέχρι και σήμερα, να πουληθούν τα δάνεια των πολιτών αυτής της χώρας, στα λεγόμενα (αρπακτικά, κοράκια διεθνή Fans) που το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν σε χώρες με κατεστραμμένες οικονομίες και να καταστρέφουν του πολίτες βγάζοντας στο «σφυρί» τις πρώτες κατοικίες των πολιτών.

Αυτά τα Fans «αγόρασαν», τρόπος του λέγειν, από τις συστημικές μας τράπεζες το 80% των δανείων τους στα εξής ποσά: σχετικά με τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές τράπεζες έως 5% της αξίας τους!! Δηλαδή αν πχ. έχουμε ένα καταναλωτικό δάνειο 10.000,00 ευρώ, αυτό το αγοράζουν έως 5% δηλαδή 500,00 ευρώ!!!! Μόλις το λάβουν, ζητούν από τον οφειλέτη, το 100% δηλαδή το ποσό των 10.000,00 ευρώ.

Για τα στεγαστικά δάνεια, αυτά τα αγοράζουν, έως 15%! Δηλαδή ένα στεγαστικό δάνειο 100.000,00 ευρώ, αυτό το αγοράζουν έως 15% δηλαδή έως 15.000,00 ευρώ!!!! Το διεκδικούν όμως ολόκληρο, 100.000,00 ευρώ… Αν το ζητήσει ο οφειλέτης από την τράπεζα πχ 50% δεν το δίνουν στον οφειλέτη!! Να μην ξεχάσω πως πίσω από τα Fans αυτά «κρύβονται» οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εθνοπατέρες πολιτικοί της χώρας μας, που «κονομούν» και δημιουργούν τεράστιες περιουσίες... Από την στιγμή που έρθουν τα δάνεια στα χέρια των Fans, ξεκινάει μια «επίθεση» στους οφειλέτες που όμοια δεν έχουμε ξαναδεί.

Ξεκινούν με εξώδικο και καταγγελία των δανείων, προχωρούν σε Διαταγής πληρωμής και μετά έρχεται ο πλειστηριασμός. Η πίεση αφόρητη, φτάνουν στο σημείο να «παραβιάζουν» γενικές αρχές του ΚΠολ.Δ. τίποτα δεν τους σταματά, ούτε η αναγγελία «δήθεν» της κυβέρνησης για προστασία των ευάλωτων οφειλετών!!! Παχιά λόγια για τα μάτια του κόσμου. Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ άσχημη.. φτάνουν στο σημείο να βγαίνουν προγράμματα πλειστηριασμών σε κατοικίες σε αγροτικά χωριά που η αξία τους είναι ελάχιστη.

Όλα αυτά γράφονται για ένα λόγο, να σταματήσει τώρα η Κυβέρνηση το πάρτι αυτό που στήνετε σε βάρος της πρώτης κατοικίας!! Πολλοί τρόποι υπάρχουν αν θέλουν. Το ξεσπιτώσουν τους ανθρώπους είναι εντελώς άδικο και παράνομο μετά από 10 έτη μνημονίων, κορονοϊού κλπ.. Να σταματήσουν τώρα, πριν θα είναι πολύ αργά…


Γιάντσιος Ιωάννης - Δικηγόρος Σερρών, 6976639687 «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»


Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ertopen.com .
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/11/2021 - 15:05