Γιώργος Τράγκας: “Κατάρα στον λαδέμπορα” θα κραύγαζε η Μαλβίνα, ακούγοντας τις τιμές των rapid test

Πόσες διαφορετικές τιμές πλήρωσα σε rapid από την Αθήνα έως το Άμστερνταμ!

Η αξέχαστη φίλη μου και αρθρογράφος μου στην εφημερίδα “Χώρα”, Μαλβίνα Κάραλη, είπε την περίφημη φράση: “Έξω πού… από την παράγκα – Έξω λαδέμπορα”. Αν ζούσε, σήμερα αυτό το υπέροχο μυαλό που καταδίωξε με μανία ο Σημίτης, ο Γερμανόφιλος αρχιερέας της διαπλοκής, επειδή τον βάφτισε “τάπερμαν”, μόλις θα μάθαινε τις τιμές στο χρηματιστήριο του rapid test, θα κοίταζε προς την πλευρά του Μαξίμου και θα ξεφώνιζε “κατάρα στον λαδέμπορα”.

Το Μαλβινάκι, ήταν μια κινούμενη φωτιά. Θυμάμαι εκείνα τα πελώρια μάτια (συναρπαστικά μάτια πάνθηρα στο National Geographic), που τα είδα στα γραφεία της “Βραδυνής” (ως συντονιστής ρεπορτάζ) και τους έδωσα εντολή να μου φέρουν ένα ρεπορτάζ για αρχαιοκάπηλους αριστοκράτες, που έκρυβαν αμφορείς και κειμήλια στα πολυτελή διαμερίσματά τους. Φαντάσου να είχα σήμερα την Μαλβίνα στο Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να της έλεγα να γράψει (όπως τότε που αρθρογραφούσε στην τελευταία σελίδα της “Χώρας”) για τον Μητσοτάκη, τον Πλεύρη και τις τιμές του rapid test. Θα άστραφτε και θα βρόνταγε. Ίσως ο Κυριάκος να άκουγε πολύ περισσότερα από τον “τάπερμαν”, που είχε δώσει εντολή να μην δίνουν δουλειά τα Μέσα Ενημέρωσης στην Μαλβίνα.

Θυμήθηκα το υπέροχο προσωπάκι με τις φακίδες, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε στη ζωή μας τη μαύρη φιγούρα και την τοκογλυφική ψυχολογία του λαδέμπορα – μαυραγορίτη της γερμανικής κατοχής. Αφαιρεί από τους ταπεινότερους Ευρωπαϊκούς μισθούς που παίρνουν οι Έλληνες συμπατριώτες του (Δεξιοί και Αριστεροί), ένα σημαντικό ποσό που πρέπει να καταβάλλουν για rapid test, 5 και πλέον εκατομμύρια ανεμβολίαστοι και εντός ολίγου (θα με θυμηθείτε), όλος ο πληθυσμός, προκειμένου να πάει στη δουλειά του, ή να διασκεδάσει, ή να πάει να προσκυνήσει σε εκκλησία.

Έτσι κι αλλιώς, δυνητικά, όλοι μεταφέρουν τον ιό και όλοι αρρωσταίνουν από τον COVID-19. Εισέρχεσαι αυτόματα στη “Φωλιά του Κούκου” και ακούς ουρλιαχτά ανθρώπων που δέχονται καταιονισμό ψυχρού ύδατος, ή σπαράσσουν από ηλεκτροσόκ, όταν επώνυμοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, λένε ότι εντός ενός ναού παραμονεύει μπροστά και πίσω από τα εικονίσματα ο COVID-19, αλλά ο ίδιος ιός αποφεύγει να ανεβαίνει σε λεωφορεία, σε τραμ και στο μετρό, γιατί προφανώς δεν είναι οπαδός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς!!!

Πέντε εκατομμύρια Έλληνες θα κάνουν δυο φορές την εβδομάδα rapid test, για να εργαστούν, ή να ψυχαγωγηθούν, ή να πάνε να κόψουν τα μαλλιά τους!!! Αυτό σημαίνει ότι θέλει τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα! Άρα, τα έσοδα για τις εταιρείες που κάνουν τα τεστ ανέρχονται σε 400 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, κοντά στα 5 δισεκατομμύρια το χρόνο! Σίγουρα το πέμπτο κύμα της πανδημίας, εκτιμούν επιστήμονες, θα οδηγήσει τους πάντες στο rapid test. Δηλαδή, θα κάνει τον τζίρο για τις ιδιωτικές ιατρικές εταιρείες γύρω στα 10 δισ. ευρώ τον χρόνο!

Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όλοι οι επιχειρηματίες, όλοι οι κολοσσοί, μεταξύ αυτών η CVC, που έχει αγοράσει νοσοκομεία στην Ελλάδα και προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού (να’ ναι καλά το κορίτσι), σε εκλεκτή θέση στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Σε χαλεπούς καιρούς, σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης μια κυβέρνηση που θα ενδιαφερόταν για το λαό (ένα τόσο πληγωμένο λαό), θα έδινε δωρεάν το rapid, ή θα επέβαλλε τιμή πολύ χαμηλή, 1 – 1,5 ευρώ, αφού μαθαίνω ότι το κόστος τους στη χονδρική, είναι λιγότερο από μισό ευρώ!

Έκανα rapid test στην Αλεξανδρούπολη με 5 ευρώ, στην Κηφισιά με 10 ευρώ, σε φαρμακείο του Μονακό με 27 ευρώ και σε φαρμακείο στην πιάτσα Μασένα της Νίκαιας με 33 ευρώ! Έξω από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, οι ολλανδικές Αρχές μου έδωσαν τέσσερα κουτιά rapid test δωρεάν!!! Δύο σε μένα και δύο στη σύζυγό μου.

Ο μαυραγορίτης είναι εδώ. Ο λαδέμπορας είναι εδώ. Η ατμόσφαιρα της γερμανικής κατοχής είναι εδώ. Οι πολυεθνικές είναι εδώ. Ο Μητσοτάκης, δυστυχώς, είναι ακόμη εδώ. Λυπάμαι που λείπει η Μαλβίνα για να κραυγάσει με εκείνη την απίθανη χροιά φωνής “κατάρα στον λαδέμπορα”!

Λεπτομέρεια: Όλες οι παλιές κυβερνήσεις είχαν διάφορα γλυκά σε διατίμηση, προκειμένου να μπορούν να φάνε ένα γλυκό και οι φτωχοί. Ο Μητσοτάκης, διώχνει τις καθαρίστριες και απαγορεύει να επιστρέψουν με rapid test οι υγειονομικοί στις θέσεις τους, παρά την θετική εισήγηση της αρμόδιας υπουργού κ. Γκάγκα. Βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη του Έλληνα πολίτη και του “τραβάει” 80 ευρώ κάθε μήνα από το μισθό του, δισεκατομμύρια που πάνε στην αισχροκέρδεια του rapid test.