Ο Κώστας Καζάκος, ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός που αριθμεί 70 χρόνια ποιοτικής προσφοράς στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, θα μοιραστεί τις καλύτερες στιγμές της ζωής και της καριέρας του στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Τετάρτη στις 19:00

Ο Κώστας Καζάκος, ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός που αριθμεί 70 χρόνια ποιοτικής προσφοράς στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, θα μοιραστεί τις καλύτερες στιγμές της ζωής και της καριέρας του στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Τετάρτη στις 19:00 στην ΕΡΤopen.
Με τον Κώστα Καζάκο θα μιλήσουμε για την πολιτική κατάσταση, όπως είναι γνωστό, είναι ενεργός πολίτης με δημόσιο λόγο, στρατεύτηκε στις τάξεις του ΚΚΕ από τη επάνοδο της Δημοκρατίας το 1974 και μετά. από το 2007 – το 2012 διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας.
Θα συζητήσουμε για την αείμνηστη Τζένη Καρέζη και τη κοινή πορεία τους για 26 χρόνια, αλλά και την ταινία – σταθμό “Το κοντσέρτο για πολυβόλα”, που ήταν η αφορμή να γνωριστούν.
Θα ρωτήσουμε για την συνεργασία του με τον Κάρολο Κουν, που εκτίμησε το ταλέντο του και τον πήρε μαζί του στο Θέατρο Τέχνης. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1957 στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία».
Ο Κώστας Καζάκος θα μας μιλήσει και για την μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει ως αφηγητής «Πως να σωπάσω» που έχει ανέβει στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Είναι μία παράσταση που μέσα από διαχρονικά τραγούδια παιγμένα από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, που έρχονται από διαφορετικές εποχές και τόπους, αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Τραγούδια της παράδοσης και τραγούδια μεγάλων μας συνθετών, όπως ο Μαρκόπουλος, ο Λοΐζος, ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης, ο Τσιτσάνης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ερμηνευμένα από τέσσερις σπουδαίους τραγουδιστές, τον Χρήστο Θηβαίο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Αφηγητής στο "Πως να σωπάσω...", αυτό το μαγευτικό ταξίδι στη μνήμη και την ιστορία, ο Κώστας Καζάκος.

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Θανάσης Βήχος
Τύμπανα: Γιώργος Κατσίκας
Μπουζούκι: Μάκης Πελέκας
Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης
Βιολί: Ανδρέας Τράπαλης
Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου
Κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Προσαρμογή κειμένων: Κώστας Καζάκος - Τζένη Κόλλια
Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια
Ενδυματολογική και σκηνική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπεζάνης
Ήχος: Δημήτρης Ευαγγελάτος / Θοδωρής Μίχαλος