Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται την απευθείας ανάθεση δημοσκόπησης σε εταιρεία φίλου του κουμπάρου του (video)

Να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις μετά την αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ  για απευθείας ανάθεση δημοσκόπησης σε "φιλική" εταιρεία, προσπάθησε ανεπιτυχώς ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση.

«Με έπιασε γέλωτας. Ισχυρίζεται η ΕΦΣΥΝ ότι πληρώσαμε, εγώ δηλαδή, το υπουργείο μου, το ΕΣΠΑ εν πάσει περιπτώσει, την εταιρεία Interview του κυρίου Βασιλειάδη, με σκοπό να με ανεβάσει εμένα προσωπικά σοτυς πίνακες της δημοφιλίας. Πριν την απευθείας ανάθεση με είχαν πρώτο σε αυτή την εταιρεία και μετά την απευθείας ανάθεση με είχαν τρίτο ή τέταρτο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στο Status fm 107.7 στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο ήταν απευθείας η ανάθεση, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «ναι, ήταν απευθείας ανάθεση. Ζητούσε το ΕΣΠΑ μία γρήγορη έρευνα για την πανδημία και ασφαλώς μέσα στα όρια που ορίζει ο νόμος των 20.000 ευρώ, δόθηκε στην εταιρεία Interview. Θα μπορούσε να δοθεί σε μια οποιαδήποτε άλλη εταιρεία».

Φυσικά, μετά την αυθόρμητη πρώτη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, προκύπτουν πολλά ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων, πως «μια γρήγορη έρευνα που ζήτούσε το ΕΣΠΑ για την πανδημία», μετατράπηκε σε έρευνα δημοφιλίας υπουργών και γιατί μέσα από τόσες εταιρείες δόθηκε δημόσιο χρήμα, σε εταιρεία επιχειρηματία με τον οποίο συνδέεται φιλικά και επαγγελματικά, κουμπάρος του Άδωνη Γεωργιάδη;

Πηγή: 2020mag.gr