Συνεργάτης υπουργού σε καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς

Η ταρίφα ήταν συγκεκριμένη. Για να σβηστεί ένα πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας, το λάδωμα θα κόστιζε 2.000 ευρώ μπροστά και 2.000 με το που θα ολοκληρωνόταν η δουλειά. Τα πρώτα δύο χιλιάρικα δόθηκαν σε αστυνομικό που υπηρετούσε στο υπουργείο Εργασίας, ο οποίος θα τα «έσπρωχνε», όπως καταγγέλλεται, σε ειδικό συνεργάτη του τότε υπουργού, Νότη Μηταράκη. Ο ειδικός συνεργάτης βρίσκεται σήμερα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου εν τω μεταξύ μετακινήθηκε ο κ. Μηταράκης.

Το όνομα του αστυνομικού είναι Νίκος Φλέσσας. Το όνομα του ειδικού συνεργάτη, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, είναι Γιάννης Σφυράκης. Ο κ. Σφυράκης διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Καλές σπουδές, γνώστης της Τουρκικής, εμπειρία. Άτομο με προοπτικές, δηλαδή. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2020, εν μέσω πανδημίας, και αφορά πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον Πειραιά. Βεβαίως, η μετακίνηση του ειδικού συνεργάτη του υπουργού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής «μπλόκαρε» την όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα η «δουλειά» να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να κλείσει η υπόθεση, από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής βρισκόταν, πια, σε άλλο υπουργείο.

 
 

Ο επιχειρηματίας Διαμαντής Κονδράρος μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, καταγγέλλοντας το «θεσμικό λάδωμα» των δύο δημοσίων υπαλλήλων και, ως φαίνεται όσον αφορά τον Γιάννη Σφυράκη, της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Νότη Μηταράκη. Ο επιχειρηματίας από τον Πειραιά είχε, ωστόσο, φροντίσει να διατηρήσει στο ηλεκτρονικό αρχείο του κινητού του τα μηνύματα που αντάλλαξε με τα άτομα των οποίων τις έκνομες ενέργειες καταγγέλλει και τις συνομιλίες. Όλα αυτά τα μηνύματα παρουσιάζονται αυτούσια από τη «Ζούγκλα».

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για το δημοσίευμα της «Ζούγκλας». Ο κ. υπουργός την Παρασκευή το μεσημέρι βρισκόταν στο Λουξεμβούργο για υπηρεσιακούς λόγους.

Παρακολουθήστε τη συνομιλία του επιχειρηματία Διαμαντή Κονδράρου με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:
Πηγή: Zougla.gr