Γουργουλιάνης: Kαθώς ο φόβος συντηρείται, η ευτυχία μάλλον χάνεται, μαζί με τις γνώσεις

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρεται για άλλη μια φορά στον φόβο που συντηρείται για την πανδημία αλλά και για δημοσιογράφους που τα βάζουν με γιατρούς μόνο για αυξάνουν την τηλεθέαση, με τις αντιπαραθέσεις.

Παλαιότερα ο καθηγητής είχε γράψει ότι στην Ελλάδα έχουμε μια υπερβολική ανάδειξη των μολύνσεων και έχουν χτιστεί καριέρες πάνω σε αυτό στο να προβλέπουμε δηλαδή κρούσματα και να δημιουργούμε μοντέλα

Γράφει λοιπόν ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας: 

Από την πανούκλα του Καμύ στην σημερινή πανδημία του κορονοιού

"Ο γιατρός Ριέ δίνει τη μάχη του ενάντια στην πανούκλα, με την επιμονή του, ενάντια σε μια μάχη που ξέρει ότι θα ηττηθεί. Ο δημοσιογράφος Ραμπάρ, που αποκλείστηκε με την καραντίνα, θα κάνει προσπάθειες να ξεφύγει, αλλά θα καταλάβει ότι δεν διαλέγει την μάχη που θα δώσει και τελικά θα επιλέξει να αγωνισθεί μαζί με τον γιατρό Ριέ.

«… Δεν είναι ντροπή να προτιμάς την ευτυχία. Ίσως είναι ντροπή η ευτυχία του ενός».

Έχουμε σήμερα δημοσιογράφους που επιλέγουν να δώσουν μάχες με τους γιατρούς? Ναι, συχνά, αρκεί να αυξάνουν στις τηλεοπτικές οθόνες, την τηλεθέαση με αντιδικίες και αντιπαραθέσεις.

Έχουμε σήμερα αφοσιωμένους γιατρούς που δίνουν ηρωική μάχη στην πανδημία? Ναι, πάρα πολλούς, δεν θα τους δείτε όμως σχεδόν ποτέ στις οθόνες της τηλεόρασης.

Σήμερα καθώς ο φόβος εξακολουθεί να συντηρείται, η ευτυχία μάλλον χάνεται, μαζί με τις γνώσεις.
 


Πηγή: medlabgr.blogspot.com