Ο Ηλιόπουλος της XA μεταφέρθηκε παράνομα σε αγροτικές φυλακές κοντά στο πατρικό του

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση πως ο πρώην χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κασσαβέτειας που είναι κοντά στο πατρικό του, στον Βόλο.
 
Παρόλο που το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει απορρίψει δύο φορές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, φαίνεται πως βρήκε τρόπο για να περάσει πιο… άνετα το χρονικό διάστημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.
 
  
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα του magnesianews.gr από τις 14 Σεπτεμβρίου που αναφέρει ότι ο 43χρονος μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Δομοκού στις Αγροτικές στην Κασσαβέτεια.
 
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν πολλοί πρόκειται για παράνομη μεταφορά καθώς όπως γράφει το Gazzetta «Το άρθρο 3 του νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους». Κάτι που στην περίπτωση του Ηλιόπουλου δεν ισχύει…
 
Του έχει επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών με το 1/5 να αντιστοιχεί σε 16,8 μήνες. Εκείνος όμως δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο.
 
  
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως οι φυλακές της Κασσαβέτειας είναι κοντά στον Βόλο από όπου κατάγεται!
 
 Πηγή: www.rosa.gr