Βουλευτής της ΝΔ για παιδική εργασία: «Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση από την αγορά εργασίας»

Βουλευτής της ΝΔ για παιδική εργασία: «Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση από την αγορά εργασίας»

Ο Κ. Μαραβέγιας μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης.Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει(!) ούτε να κοπιάσει».

 «Δεν διδάσκετε τίποτα στα σχολεία για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και για αυτό τα παιδιά νομίζουν ότι η λύση της ζωής βρίσκεται μόνο μέσα από το πανεπιστήμιο», επεσήμανε παράλληλα, αναπαράγοντας τη θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Στην αντίδραση της δημοσιογράφου, παρουσιάστριας, η οποία τον ρώτησε «γιατί δεν στέλνετε και τα κολεγιόπαιδα να κάνουν λάτζα πρόγραμμα;», «γαλάζιος» βουλευτής απάντησε, κατηγορώντας τους συνομιλητές του ότι αντιμετωπίζουν το ζήτημα «ρατσιστικά» και πρόσθεσε ότι «οριζόντια γίνεται. Όταν παρακινείς όλους τους μαθητές να γνωρίσουν και να εντρυφήσουν στις τεχνικές σχολές».

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι υπό συζήτηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να την πάρει πίσω.