ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μίγμα μπαχαρικών - Οι πολίτες καλούνται να μην το καταναλώσουν

Ανακαλείται, από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, μίγμα μπαχαρικών, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ. Οι πολίτες καλούνται να μην καταναλώσουν το μίγμα.

Η ανάκληση συμβαίνει επειδή το εν λόγω μίγμα περιέχει γλουτένη, χωρίς αυτό να αναφέρεται στον κατάλογο των συστατικών του. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ» με την επωνυμία MACAO MIX ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 12/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 2005 προέλευσης ΕΕ σε διαφανή περιέκτη των 80 γρ. που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ ΟΕ – «MACAO» με έδρα τον Νέο Μυλότοπο Π.Ε. Πέλλας.

23-0135.jpg

Το προϊόν, σε συνεργασία με το β’ τμήμα της α’ χημικής υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.