Πρόσφατα εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού ο 23χρονος διαιτητής Ι.Καμπαρντίνας που υπέστη ανακοπή καρδιάς

Πριν από περίπου έναν μήνα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο 23χρονος διαιτητής Ιωάννης Καμπαρντίνας. 

Ο 23χρονος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ήταν μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Σερρών και έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και παρακολουθούσε τηλεόραση. Μάλιστα, η μητέρα του είναι νοσηλεύτρια και ήταν αυτή που προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 23χρονος είχε εμβολιαστεί πρόσφατα κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Αρβανίτης θα γράψει τα εξής για τον θάνατο του 23χρονου διαιτητή.

«ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ 23 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΕΥΓΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ.ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ 2η ΔΟΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

Οταν ένα νέο παιδί φεύγει από ανακοπή μέσα στο γήπεδο, τότε κατά κανόνα η αιτία θανάτου είναι η Υπερτροφική Μυοκαρδιοπάθεια.

Είναι μία συγγενής καρδιοπάθεια, όπου χωρίς κάποια προφανή αιτία η αριστερή κοιλία της καρδιάς αρχίζει και υπερτρέφεται υπερβολικά.
Τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως προς τα τέλη της εφηβείας ή λίγο αργότερα.

Αν δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, ο ασθενής καταλήγει γύρω στην ηλικία 25-30 ετών και κατά κανόνα μέσα στο γήπεδο ή πάνω σε κάποια άλλη έντονη σωματική προσπάθεια.

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Είναι πανεύκολη, αρκεί να πάει ως παιδί ή ως έφηβος να κάνει ένα υπερηχογράφημα καρδιάς (TRIPLEX), όπου θα φανεί από το πρώτο δευτερόλεπτο της εξέτασης!
Κάτι που τα τελευταία χρόνια επιβάλλεται κιόλας, γιατί στα σχολεία ζητούν χαρτί γιατρού για να συμμετέχει το παιδί στο μάθημα της γυμναστικής. 
Υπάρχει μία συγκεκριμένη φόρμα που δίνουν τα σχολεία στα παιδάκια, κάθε Σεπτέμβριο που αρχίζουν τα σχολεία, που πρέπει να την συμπληρώσουν οι γιατροί αφού εξετάσουν το παιδί.Προσοχή: ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, πληθυντικός αριθμός...

- Στο πάνω μέρος γράφει για αλλεργίες, παιδικά εμβόλια, μαθησιακά προβλήματα κλπ.
Αυτό το κομμάτι το συμπληρώνει ο παιδίατρος, το σφραγίζει και το υπογράφει.

- Παρακάτω γράφει για καρδιακά προβλήματα, φυσήματα κλπ.
Αυτό το κομμάτι το συμπληρώνει ο καρδιολόγος.- Πιο κάτω γράφει για προβλήματα όρασης (μυωπίες, στραβισμούς κλπ).
Αυτό το συμπληρώνει ο οφθαλμίατρος.

- Τέλος πιο κάτω γράφει για σκελετικά προβλήματα, (κύφωση, σκολίωση κλπ).

Αυτό το κομμάτι είναι του ορθοπεδικού, εννοείται.

Εχω παρατηρήσει όμως, ότι πολύ συχνά συμβαίνει ένα πολύ άσχημο φαινόμενο, όπου ο παιδίατρος, στα πλαίσια της κακώς νοούμενης "εξυπηρέτησης" των γονέων, τραβάει με το στυλό του ένα άγκιστρο από πάνω μέχρι κάτω σε όλη την σχολική φόρμα, συμπληρώνει δεξιά ένα τεράστιο ΟΧΙ, υπογράφει και σφραγίζει!

Με αυτό τον τρόπο ο παιδίατρος, ανεύθυνα και ασυνείδητα, "γλυτώνει τους γονείς να μην τρέχουν τώρα σε 500 γιατρούς, αφού το παιδί δεν έχει τίποτα"!!

Ετσι παρατηρούνται περιπτώσεις όπου ένα παιδί έχει φτάσει να τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και να μην έχει πάει ούτε μία φορά σε καρδιολόγο!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Κατά την νεκροτομή που θα γίνει (ίσως να έχει ήδη γίνει, μιας και  ο θάνατος του νεαρού συνέβη πριν 2-3 μέρες) υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

1) Να δουν μία τεράστια καρδιά, χαρακτηριστική της Υπερτροφικής Μυοκαρδιοπάθειας, οπότε το αίτιο θανάτου είναι προφανές.

2) Να μην βρουν τίποτα!

Σε άλλη εποχή κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον απίθανο, όμως σήμερα όλα πια πρέπει να τα περιμένουμε.

Αν δεν βρουν καμία αιτία θανάτου ή πουν για έμφραγμα, αλλά με καθαρά στεφανιαία αγγεία, (άρα θρόμβωση) τότε είναι φανερό ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, που σύμφωνα με μαρτυρίες η 2η δόση του έγινε πριν από ένα μήνα».