Β. Εύβοια: Κάλεσμα των πυρόπληκτων σε συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς στις 21 Αυγούστου

Μεγάλο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Αυγούστου στον κόμβο της Στροφυλιάς για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας. 

Κάλεσμα απευθύνεται στους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου 21 Αυγούστου στον κόμβο της Στροφυλιάς.

 

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί μας, την Εύβοια, δεν κατέστρεψαν απλά έναν παραδεισένιο τόπο. Κατέστρεψαν τις ζωές μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Το δάσος που τόσο ελαφρά τη καρδία η πολιτεία και οι θεσμοί της αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει στο έλεος της πυρκαγιάς, ήταν για εμάς πιο σημαντικό από τα σπίτια μας. Ήταν ο χώρος που περνούσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Ήταν το φαγητό που έμπαινε στο τραπέζι μας, ήταν οι σπουδές και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Στα αποκαΐδια πλέον η απελπισία έγινε θυμός! Η θλίψη έγινε αγανάκτηση. Οι υποσχέσεις που λάβαμε από τον Υπουργό περιβάλλοντος δεν αρκούν. Δεν είμαστε ζητιάνοι.

Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω και το δάσος μας να ξαναφτιαχτεί. Γι αυτό καλούμε όλο τον Ευβοϊκό λαό, πυρόπληκτους και μη, στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στον κόμβο της Στροφυλιάς, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 21/8, για να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας. Τις ζωές μας πίσω να τις πάρουμε δεν έχουμε ελπίδα πλέον.

Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας

Αγροτικοί σύλλογοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας

Επιτροπές πυρόπληκτων κατοίκων και επαγγελματιών».