Μετά τις φωτιές σε Εύβοια και Αττική, αποφασίζεται ο καθαρισμός του δάσους του Μοσχοποδίου στη Θήβα

Μπορεί το επιτελικό κράτος να διαφήμιζε όλο το προηγούμενο διάστημα την… υψηλή ετοιμότητα πυροπροστασίας αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε είναι με μοναδικό σύνθημα «εκκενώσατε την περιοχή», είναι να μετατρέψει σε στάχτη ατελείωτες δασικές εκτάσεις και μαζί τους σπίτια, περιουσίες.

Αφού λοιπόν το επιτελικό κράτος των «αρίστων» για άλλη μία φορά έθεσε ενώπιον των καμερών ψηλά τον πήχη και πέρασε… θριαμβευτικά από κάτω καθώς αυτή τη φορά τα -ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- ήταν αδύνατο να αποκρύψουν το μέγεθος της καταστροφής, της οργής και της αγανάκτησης στις πληττόμενες περιοχές. Πέρα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, όσο και αν τα κυβερνητικά χείλη περί άλλων τυρβάζουν, μία απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που κοινοποιείται στην Υποδιεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, αποτυπώνει πως… παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου, κάθε άλλο παρά… έτοιμα είναι όλα για την αποφυγή και εξάπλωση νέων πυρκαγιών.

Ειδικότερα, εμφανώς θορυβημένη με όσα συνέβησαν σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές, η Αντιπεριφέρεια εγκρίνει να καθαριστούν οι αντιπυρικές ζώνες στο περιαστικό δάσος του Μοσχοποδίου στη Θήβα. Μόλις χθες, στις 10 Αυγούστου και αφού έχουν καεί αναρίθμητα στρέμματα γης σε όλη τη χώρα και η Ελλάδα μετράει της πληγές της από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικείο δασαρχείο είχε ζητήσει από τον Μάιο να καθαριστεί, κάτι που τελικά τίθεται προς υλοποίηση… μέσα Αυγούστου.

Σημειώνεται πως το δάσος του Μοσχοποδίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς θησαυρούς της Θήβας. Μια μεγάλη έκταση πρασίνου με αξιοσημείωτο βοτανικό πλούτο, που απλώνεται δίπλα στη Θήβα.

 

Αυτή είναι η προετοιμασία που και η ετοιμότητα εν όψει πυρκαγιών;

Πηγή: documentonews.gr