Πυρκαγιά στην Αρκαδία / Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός για το «πολιτικό μέσο»

Να διερευνηθεί αν είχε άνωθεν εντολές και «αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη δεκαετία του 1960 μας γυρνάει η καταγγελία από κάτοικο της Γορτυνίας στην Αρκαδία, περιοχή που έπληξε η φωτιά που πέρασε από τη Νεμούτα.

Φανερά σοκαρισμένος και απελπισμένος από το δράμα των πύρινων μετώπων, ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρα Γορτυνίας Δημήτρης Δημητρακόπουλος, λέει στην κάμερα πως όταν ζήτησε από τις Αρχές να του στείλουν ένα πυροσβεστικό όχημα για να μην καεί το σπίτι του, τον ρώτησαν αν είχε πολιτικό μέσο για να τον εξυπηρετήσουν.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος εξηγεί, ενώ οι φωτιές απειλούσαν τη Γορτυνία εκείνος τηλεφώνησε στον Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να ζητήσει πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει αυτά που καίγονταν.

«Πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό για να σβήσω αυτά που καίγονταν. Εκείνος ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, ο οποίος αρνήθηκε να μου στείλει και ο κύριος Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πολιτικό μέσο», είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος της Γορτυνίας σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα arcadiaspot.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι ο αξιωματικός, χωρίς να αναφέρεται στην ανακοίνωση το ονοματεπώνυμό του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη;

«Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την διαθεσιμότητα του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η πυροσβεστική στην Αρκαδία» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει αν ο ανώτερος αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη» υπογραμμίζει.

Πηγή: avgi.gr