Δασολόγος Γ. Ξανθόπουλος προς κυβέρνηση: «Με τις μαζικές εκκενώσεις του 112 αφήσατε να καούν πόλεις και χωριά»

Ευθείες κατηγορίες για και τα "περίφημα" σχέδια της κυβέρνησης και του Νίκου Χαρδαλιά προσωπικά που έχει βρει ένα 112 και το στέλνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, αφήνοντας τα σπίτια των ανθρώπων έρμαια της καταστροφικής πυργαγιάς ο Γαβριήλ Ξανθόπουλος, δασολόγος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων.

Σήμερα το πρωί, αρχικά στον Α.Πορτοσάλτε και εν συνεχεία στους "Αταίριαστους" για το ζήτημα των μαζικών εκκενώσεων που έχουν μετατρέψει τους πυρόπληκτους σε πρόσφυγες ανά την Ελλάδα.

Ο δασολόγος αποκαθήλωσε την κυβερνητική "λύση" στις φωτιές που επέλεξε απλά να εκκενώνει κάθε οικισμό και να δημιουργεί κύματα πυροπλήκτων προσφύγων ενώ κάρφωσε επίσης το ότι ουσιαστικά δεν έχει γίνει πρόληψη. 

Στο ζήτημα των εκκενώσεων μίλησε για μεγάλο λάθος της εφαρμογή τους τόσο εκτεταμένα καθώς οι κάτοικοι των οικισμών είναι έτοιμοι να "υπερασπιστούν" τα σπίτια τους ενώ η εκκένωση του αποτρέπει και έτσι απλά καίγονται τα σπίτια γιατί απλά περιμένουν από τους λίγους πυροσβέστες (σ.σ. άλλο τεράστιο ζήτημα φέτος) να κάνουν όλη την δουλειά.

Επιπλέον η οδήγηση τόσων ανθρώπων στους δρόμους είναι που δημιουργεί τους θανάτους (άραγε να ακούει η Πολιτική Προστασία;)! Κάτι που έγινε και στο Μάτι όπως ανέφεραν όπου η πλειοψηφία των κατοίκων πέθαναν γιατί προσπάθησαν να φύγουν.

Όπως είπε ο δασολόγος, δεν έδωσαν καμία βαρύτητα στην πυροσβεστική να αξιολογήσει αλλά τους είπαν διώξτε τους. Το αποτέλεσμα να αναλώνονται οι πυροσβέστες στο να σβήνουν φωτιές σε σπίτια αντί να είναι στο μέτωπο ενώ στα σπίτια έσβηναν τις φωτιές οι κάτοικοι-δασαρχεία.

Ο Α.Πορτοσάλτε πάλι έκανε πως... δεν καταλάβαινε γιατί οι εκκενώσεις που έκανε η κυβέρνηση μαζικά ήταν λάθος για να λάβει την απάντηση ότι πρέπει να υπάρχει σχέδιο με τον Πορτοσάλτε να μιλά για... διαφορετική προσέγγιση!

Αναλυτικά τα όσα εν συνεχεία επανέλαβε στην εκπομπή "Αταίριαστοι".


 

Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Μαντουδίου, προχώρησε σε μια παρέμβαση – κόλαφο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, αποκάλυψε με στοιχεία το ολέθριο σχέδιο της κυβέρνησης για τις εκκενώσεις, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση και την ολοκληρωτική καταστροφή.