Ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο σπουδαίος ‘Έλληνας ηθοποιός που αριθμεί 60 χρόνια ποιοτικής προσφοράς στην τέχνη και στον πολιτισμό, σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης που θα παραχωρήσει στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Τετάρτη στις 20:00 στην ΕΡΤopen

Ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο σπουδαίος ‘Έλληνας ηθοποιός που αριθμεί 60 χρόνια ποιοτικής προσφοράς στην τέχνη και στον πολιτισμό θα μοιραστεί τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και της ζωή του σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης που θα παραχωρήσει στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Τετάρτη στις 20:00 στην ΕΡΤopen.
O μεγάλος θεατράνθρωπος έχει αδιαπραγμάτευτη ακεραιότητα και οι επιλογές της σκηνικής του παρουσία, αποτελούν αποστάγματα συνέπειας, σεμνότητας και ήθους και σφραγίζουν την έως σήμερα λαμπρή του πορεία.

Έχει ενσαρκώσει τους πιο σημαντικούς– σχεδόν όλους- ρόλους του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου και οι ερμηνείες του αιχμαλωτίζουν το κοινό και είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα αλλά και την παλιά γενιά των ηθοποιών… Παραδίδει μαθήματα ηθοποιίας σε κάθε του εμφάνιση , για αυτό και όλες οι του ερμηνείες συγκλόνισαν- και συγκλονίζουν- το ελληνικό θέατρο και έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα και χρυσά γράμματα στο θεατρικό πάνθεον.

Τον συναντήσαμε στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου στην εκδήλωση «Ωδή στους ήρωες του 1821» Ο Νικήτας Τσακίρογλου αφηγήθηκε ποιήματα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση γραμμένα από μεγάλους Έλληνες και φιλέλληνες ποιητές. Ήταν μία συγκινητική βραδιά, ένα πρωτότυπο εντέχνο παραδοσιακό μουσικό- αφηγηματικό έργο με την υπογραφή του Πασχάλη Τόνιου που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Πασχάλης Τόνιο τραγούδι, Νικήτας Τσακίρογλου αφήγηση, Μαριάννα Πολυχρονίδη τραγούδι, Δώρα Ρούση τραγούδι, Βασίλης Πανουργιάς τραγούδι.