Με 1,1 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε εκπομπή της ΕΡΤ παρά τις φωνές για «κουβαρντιλίκια της διοίκησης»

Εγκρίθηκε η νέα μουσική εκπομπή της ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Κωστή Μαραβέγια, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις πριν καν βγει στον αέρα. Το συνολικό κόστος παραγωγής της εκπομπής που θα προβάλλεται από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κάθε Σάββατο ανέρχεται σε 1.078.400 ευρώ, με τους εργαζομένους να έχουν ήδη αντιδράσει κάνοντας λόγο για «σκόρπισμα τριπλάσιου χρήματος απ' όσο κοστίζουν σήμερα παρόμοιες παραγωγές στην ΕΡΤ». Κατηγορώντας για ακόμα μια φορά την ΕΡΤ επί προεδρίας Κωνσταντίνου Ζούλα και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου, η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε και τις περικοπές μισθών εργαζομένων.

Με παρουσιαστή τον Κωστή Μαραβέγια θα βγει στον αέρα η παραγωγή της B&G PRODUCTIONS με τη νέα εκπομπή τύπου «στην υγειά μας» που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Μαραβέγιας ΕΡΤ» και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, με κόστος 471.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές για το τρέχουν εξάμηνο εγκρίθηκε η νέα μουσική παραγωγή 14 επεισοδίων, ενώ το κόστος για το δεύτερο εξάμηνο ανέρχεται σε 606.600 ευρώ για 18 επεισόδιο, πλέον φόρων και εισφορών.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1.078.400 ευρώ, την παραγωγή ανέλαβε η B&G PRODUCTIONS IKE και το κόστος ανά επεισόδιο είναι 33.700 ευρώ με διάρκεια 145-150 λεπτά κάθε επεισόδιο. Επίσης, επιπλέον ποσό ύψους 40.000 ευρώ, που αφορά το κόστος κατασκευής σκηνικού και τη μίσθωση του στούντιο θα καταβληθεί εφάπαξ στον εκτελεστή παραγωγής, την B& G PRODUCTIONS.

Υπενθυμίζεται πως για την εν λόγω παραγωγή είχαν αντιδράσει έντονα οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε τα «κουβαρνταλίκια της διοίκησης» που επανέρχονται, ιδίως μάλιστα σε σχέση με τις αποδοχές των απλών εργαζόμενων της ΕΡΤ: «Η διοίκηση ετοιμάζεται να… χορέψει τανγκό σε ‘ρυθμό Μαραβέγια’ με τη γνωστή από ‘παλιά’ παραγωγό κ. Λάσκαρη και μάλιστα σε… χορογραφία που θυμίζει εποχές του υπόδικου Παναγόπουλου (σ.σ.: πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ) σκορπώντας τριπλάσια χρήματα από όσα κοστίζουν σήμερα παρόμοιες παραγωγές στην ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή κόβει από τους εργαζόμενους ακόμα και τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει από τα κεκτημένα με σκληρούς αγώνες χρόνων» ανέφερε δηκτικά. Κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα  δείγμα αυταρχισμού, εργοδοτικής μισαλλοδοξίας και ρεβανσισμού  από μία διοίκηση κατ΄ εικόνα  και  καθ΄ ομοίωσιν  της κυβέρνησης  που την διόρισε», οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχουν αντιδράσει εντόνως.


Πηγή: thepressproject.gr