ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ | Ιερείς τιμωρήθηκαν επειδή χρησιμοποίησαν πλαστικά κουτάλια στη Θεία Κοινωνία για να μη μεταδοθεί ο κορονοϊός

Διπλή σκοταδιστική απόφαση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Σε αργία τέθηκαν απο τη Μητρόπολη Ιωαννίνων δύο ιερείς επειδή χρησιμοποίησαν κουταλάκια μιας χρήσης κατά τη Θεία Κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό tzafnews.gr το ένα συμβάν έλαβε χώρα πριν από περίπου έναν και δεν έλαβε δημοσιότητα αν και είναι η πρώτη τιμωρία κληρικού για θέμα δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας, χρησιμοποιώντας κουτάλια μιας χρήσης ήθελε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού μέσω της Θείας Μετάληψης. 

Ωστόσο η συνεπής στάση του προκάλεσε την αντίδραση της Μητρόπολης Ιωαννίνων που με μια σκοταδιστική απόφαση επέβαλε την ποινή της αργίας τριών μηνών στον ιερέα, ο οποίος είναι νεαρός σε ηλικία.

Η απόφαση της Μητρόπολης Ιωαννίνων πάντως φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις, με υψηλόβαθμο κληρικό να δηλώνει στο tzafnews ότι «κάτι τέτοιο επί μακαριστού Θεόκλητου θα ήταν αδιανοητο».

Η πρωτοβουλία αυτή έφερε και την ποινή της αργίας τριών μηνών για τον προσεκτικό παπά. Η απόφαση του Μητροπολίτη δημιούργησε ανησυχία στις τάξεις του τοπικού κλήρου οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη και για σκοταδιστική απόφαση απο ενα νέο σε ηλικία ποιμένα. “Κάτι τέτοιο επί μακαριστού Θεόκλητου θα ήταν αδιανοητο” μας είπε υψηλόβαθμος κληρικός . Αλήθεια τι λέει επ αυτού η Ιερά Σύνοδος;

Η δεύτερη περίπτωση ιερέα έλαβε χώρα το Πάσχα του 2021, ωστόσο ο ιερέας εμφανίστηκε ενώπιον του Μητροπολίτη «εμφανώς μετανιωμένος», με αποτέλεσμα η ποινή του να είναι μόνο για έναν μήνα.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά στο Open πάντως ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, Πατήρ Φώτιος Γαβριελάτος, υποστήριξε ότι οι πράξεις των ιερέων αποτελούν «αντάρτικο», και είπε ότι δε θα πρέπει να δίνεται η αίσθηση ότι «κοινωνάμε ψωμάκι και κρασάκι». «Το σώμα και το αίμα του Χριστού είναι, παιδιά. Να μην ξεφεύγουμε», είπε, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των δημοσιογράφων.