«Παιδαγωγικό χαρακτήρα» της περιστολής των ελευθεριών φαντασιώνεται ο Γεραπετρίτης

«Παιδαγωγικό χαρακτήρα» της περιστολής των ελευθεριών φαντασιώνεται ο Γεραπετρίτης

«Αυτά τα μέτρα έχουν και μία παιδαγωγική λειτουργία» δήλωσε ο  Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας για τα sms και τα περιοριστικά μέτρα κατά την περίοδο της πανδημίας. Επαναφέροντας την άποψη που είχε διατυπώσει πριν μία εβδομάδα μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέδειξε για ακόμη μία φορά τον κατασταλτικό ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες χαρακτήρα της κυβέρνησης. 

Για «παιδαγωγική λειτουργία» των sms μίλησε (ξανά) στο  ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ υποστήριξε πως τα περιοριστικά μέτρα έχουν «υψηλό συμβολισμό». Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διατήρηση των sms για δύο εβδομάδες ακόμη, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο υπουργός επεσήμανε ότι το γραπτό μήνυμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν «υψηλό συμβολισμό», καθώς δεν δίνουν το σήμα ότι «ξεκινάει το πάρτι». «Αυτά τα μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία».

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται αντίστοιχος ισχυρισμός από τον Γ. Γεραπετρίτη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα sms και το πότε θα σταματήσουν είχε αναφέρει πως «ακόμα βρισκόμαστε στη φάση όπου είναι σωστό να ελέγχεται η μετακίνηση. Λειτουργεί, εάν θέλετε, και παιδαγωγικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση ή υπερβολη στις μετακινήσεις. Εντός του Μαΐου όταν θα υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς, σταδιακώς και με την εισήγηση των ειδικών, θα προχωρήσουμε και στην άρση του ελέγχου της κίνησης».